Söndag

Idag har jag hunnit med ganska mycket. Jag har städat och tvättat plus att jag renskrev det allra sista på min hemtenta. så nu är det klart, äntligen. Så har jag även hunnit med en promenad, väldigt skönt för det var inte så kallt.

Sen kollade jag och Martin på ett program på 5:an, där de visade trollkarls trick, roligt fast nu är det ju inte lika kul och se på trolleri faktiskt. Det var så simpelt alla trick, att man inte har fattat det tidigare. Mycket enklare än vad man trodde att det skulle vara. Så man kanske skulle ha satsat på att bli trollkarl istället:) synd att alla trick är avslöjade nu bara:) hahah

Imorn blir det packning, för på tisdag bär det av hemåt igen. Den här resan hade jag dock inte räknat med, men ibland kan man tyvärr inte planera allt.

Hoppas att eran söndag har varit bra!

kramar



En söt bild på en söt hund får avsluta detta inlägg:)



Nanne åkte ut

Ja det blev Nanne som åkte ut. Tycker faktiskt att det är rätt skönt. Förut gillade jag henne så mkt mer. Men nu sen hon varit med i körslaget så har hon visat en sådan "töntig" sida. Beter sig som en liten fjortis, springer runt och hoppar och skriker. Näe skönt att hon har försvunnit. Eller vilken tyckte du skulle ha åkt ut??
Sen undrar man ju om någon i Bollnäs kören trodde att det var maskerad, utklädd som någon i Star Wars eller nå. Mycket pinsamt.

Nu ska jag nog ta och krypa ner i min sköna säng och läsa någon bra bok, inte fel.

God natt kära vänner!

Svettig

Har kommit hem från gymmet, körde lite cykling idag på morgonen. Är så skönt att få svettas lite granna. Alltid skönt nu såhär efteråt:)

Ikväll väntas god mat och körslaget. Spännande och få se vad alla ska sjunga och vem som åker ut.Vem tror ni åker ut?? Jag tror kanske Nanne?!

Men innan kvällen ska jag och Martin försöka städa bort julen, ta bort alla julsaker, stjärnor och adventsljusstakar. Jag tröttnar väldigt fort på alla saker. Det är jättemysigt innan jul och under julen men så fort den har varit kan allt gärna få försvinna tycker jag. Så då är jag väldigt glad att jag bor i en lägenhet och inte har ett helt hus att städa bort julen i:) Nu städar vi bort julen och välkomnar våren istället, sol sol sol och massor av värme!!

Skulle vilja beställa en solig resa nu, men synd att man går i skola och saknar pengar till det. Det är de som är det värsta med att plugga tycker jag. Att man blir så fast i dessa år man pluggar. De enda gånger man kan resa bort och vara borta ett tag är på sommaren då man har lov. Annars så missar man så mkt och det är ju inte så att det är så himla lätt att ta igen allt. Näe så när man pluggar får man ge plugget allt i de år man studerar, sen får man resa och göra annat skoj. Men jag är faktiskt glad att jag hoppade på skolan då de ringde och sa att jag hade kommit in. Nu ångrar jag inte mig för en sekund. I början kände jag mig sådär tveksam om det verkligen var rätt att börja plugga så snart efter jag hade gått ut, ett år efter jag tagit studenten. Att man inte hade rest eller gjort andra saker liksom. Men näe, jag känner verkligen att jag är nöjd med mitt val. Nu så är det väl ändå lite försent att ändra sig också, har ju gått halva tiden nu. Så nästa sommar är jag Sjuksköterska. Helt otroligt, man kan nästan inte tänka sig det. Man blir lite rädd. Ska jag verkligen klara av det ansvar som man har då??!! oj oj oj!! haha bäst att inte tänka på det och leva i nuet istället och suga in allt man lär sig och försöka komma ihåg allt. Fast det är ju det där med att komma ihåg allt, det är ju så svårt. Känns som att jag glömmer bort allt jag lärt mig på en kurs när nästa kurs kommer. Det gör mig mest nervös. Eller om man kollar på något frågesport program och de ställer en fråga som jag vet att jag ska kunna men som jag har glömt bort, det gör mig galen. Varför har man så kort minne:) Men det är väl det att det är så mkt som ska in så när manhar gjort klart en kurs släpper man det och riktar in sig så mkt på den andra. Hoppas att kunskapen finns där någonstans iaf så att det blir lätt att plocka fram den om det behövs:)

Nä nu ska jag ta en dusch och fräscha upp mig lite granna!

Ha en trevlig kväll allesammans!

Let´s dance

Det blev let´s dance ikväll. Men åh så pinsam "blondinbella" var. Att hon ens kallas känd, hon är för mig ingen kändis. Bara en liten flicka som bloggar. Men hoppas verkligen att hon åker ut nästa vecka, annars hoppas jag att tv4 tejpar igen hennes käft, för den glappar och det låter inte bra!

Mina favoriter är Magnus. När jag såg dem fick jag känslan av skönheten och odjuret. Så söta och så duktiga, Sen gillar jag även Magdalena. Sen kanske man får någon mer favorit under programmets gång. Men just nu så står de överst på min lista! Ut med bella och hejja Magnus och Magdalena!

Fortsatt trevlig fredag kväll!!

9 januari och klar med hemtentan!

Äntligen så är jag klar med hemtentan, det som fattas nu är bara att jag ska renskriva och lämna in den. så otroligt skönt, helt obeskrivligt.

Jag har tittat på den nya serien som Jonas Gardell har gjort, de halvt dolda. Den visas på svt. Den serien utspelas från det som händer i vårt samhälle, bakom stängda dörrar. Den är så otroligt hemsk, för att det är så sant det som visas. I början vill man bara neka och inte ta till sig att det verkligen är så i vårt moderna samhälle. Men det är så himla många som lider (inte bara i alla fattiga länder, utan även här i "rika och morderna" Sverige), som vi inte har någon aning om. De bråkiga personerna i klassen som man bara inte orkar med eller de som man bara tycker "förstör" vårt samhälle. De har alla något gemensamt som ingen annan ser eller vet än de. Även om man har hört och vet det sedan tidigare att alla människor inte har det så lätt och att allt har en orsak till varför man beter sig som man gör. Så tror jag ändå att den här serien får mig att förstå det ännu mer och det tåls att upprepa det för sig själv. Det finns en orsak till varför vissa beter sig som de gör. Serien är iaf grymt bra och visar verkligen hur det är i vårt samhälle. Hoppas att många lärare och andra människor som jobbar med ungdomar och människor ser denna serie och självklart förstår att det händer saker bakom stängda dörrar som vi aldrig kommer att få se. Bra jobbat Jonas!!

Ikväll blir det myskväll med mat och annat gott. Premiären av Let´s dance är ju ikväll men också på spåret, och det är ju roligt.. nu blir man kluven. vad ska man titta på?! Vi får se vad de blir.

Ha en trevlig fredag kväll!

8 Januari

Idag är det torsdag och min dag har bestått av plugg i bibblan med Bella. Vi försöker kämpa med vår hemtenta i statistik. Ja statistik, man börjar ju undra vad det är förslags utbildning jag går, ska jag bli sjuksköterska eller?! Så vi har suttit och kämpat med dessa eländiga frågor. Men man ska väl vara lite postitiv, vi har ju kommit en bit på vägen iaf. Hoppas nu att vi kan göra klart allt imorn. Skulle sitta riktigt fint faktiskt.

När jag kom hem från pluggandet så snabbade jag mig att fixa mat, det blev lax i sås och pasta. För att senare skynda mig ner på Energihuset och träna. Usch, det var ett tag sen nu, så det var väl dags att ta tummen ur.. och få det gjort. Men nu såhär efteråt är det så otroligt skönt. Alltid lika skönt att träna, så varför har jag egentligen skjutit upp det? Men det blir så lätt att man inte kommer igång efter att man har haft uppehåll. Men nu så!

Nu sitter jag här, trött, mätt och belåten. Mår så himla bra. Skulle vilja ha lite tips på någon god maträtt som inte är alls för onyttig, har ni någon på lager som ni vill dela med er:) Berätta gärna för mej:)

ha de bra kramar

6 Januari

Det började igår kväll, kände mig febrig och inte alls sådär 100 som man borde känna sig nu efter en veckas vila, mycket mat och gott sällskap. Så jag tog Ipren och gick och lade mig. När jag vaknade och skulle upp och plugga så kände jag att det inte hade gått över. Så jag skickade ett sms till Bella, så vi bestämde att vi skulle ses lite senare och göra färdigt vår uppgift.
Efter jag hade sovt en svänga till, ätit och duschat var jag redo och göra klart "skiten". Så Martin var snäll och skjutsade ner mig och vi gjorde klart det där på typ 20 min. Hade man vetat att de vi hade kvar var 20 minuter så hade vi kunnat göra klart det igår. Men men, ibland är det svårt att vet i förväg hur lång tid allt ska ta. Men kändes lite drygt att behöva gå hem igen efter en sådan liten snabbis. Men väl hemma så spelade jag och Martin lite spel en stund innan vi började laga mat. Det blev kycklingsallad, faktiskt väldigt gott nu såhär efter all julmat.

Efter maten blev det lite tv-tittande och så självklart var vi tvungen att sjunga lite, mitt nya spel, lips:) alltid roligt att sjunga även om rösten inte alltid vill det hjärnan vill:) Sen tog vi en kvällspromenad, men nu började bli lite kallare igen. Det som var så skönt tidigare idag. Nu vill jag ha vår:) hahaha vill och vill:)

Nu ska jag ägna min fortsatta kväll åt lite mer tv:)


2009

Ett nytt år har kommit och då kan man ju inte låta bli att tänka tillbaka på hur året 2008 har varit. Jag tycker att 2008 har gått så himla fort, känns verkligen overkligt att det redan är 2009 nu. vart tar tiden vägen?

Mitt 2008 har varit ganska bra när jag tänker efter. Har hunnit fått två små syskon barn Alfred och Albin, skolan har rullat på väldigt bra och jag är verkligen nöjd. Det är så mycket bra som har hänt här uppe. Kom ihåg en gång av alla promenader jag och Bella har gått, det var en gång i höstas och vi pratade ganska mycket om vår flytt upp hit, om vad den har gett oss. Vi kom fram till att den gett så otroligt mkt glädje, självförtroende och även stolthet. Självförtroende och stolthet att man har flyttat så pass långt bort från alla och allt man känner och kommit till en stad man inte visste fanns (typ) Men aldrig varit i, iaf. Sen börjat på en skola, skaffat nya vänner och ett "nytt liv" kan man säga. Jag har träffat en av mina bästa vänner här uppe, Bella. Så 2008 kommer vara ett väldigt speciellt år för mig.

Det var också 2008 som min kära kusin Linus körde ihjäl sig. Känns så otroligt tungt och orättvist. Vad är det för mening med att en ung kille ska försvinna sådär? Jag som alltid vill hitta en mening med allt, men här saknas, fattas det en mening. Men man kan ju inte förstå allt som sker, och ibland är livet orättvist! Men mina tankar är med dej Linus!!

Nu hoppas jag att 2009 kommer att bjuda på mycket glädje, skratt och överraskningar. Jag ser verkligen fram emot året och tror att det kommer bli ett kanon år. Eller vad tror ni? Mina planer för året är att  det förhoppningsvis blir en till i vår lilla familj:) En liten hårig bäbis hoppas vi på, en rödhårig, liten busig sak. Vi håller alla våra tummar för att det kommer gå bra och att vi i vår kommer ha en liten hundbäbis här:)  Tiden får utvisa hur det blir. Sen hoppas jag att skolan flyter på som den har gjort hittils, att Martin får ett nytt och säkrare jobb. Sen kommer jag ju också bli faster igen, mycket trevligt!
Vad har ni för planer inför 2009?

Hoppas att alla har haft en trevlig jul och ett roligt nyår!



God fortsättning!

RSS 2.0