Torsdag

Japp torsdag och städdag. Usch vad tråkigt. Någon som vill hit och städa?!;) nä tänkte väl det...

Idag har vi varit till Johannesgården en svänga. Wilma har verkligen fångat de där med dockor. De första hon gjorde var att gå till dockorna:) sen vill hon gärna vara med det större barnen och leka med dockorna men det är inte lika populärt hos dom;) sen när vi kom hem så fick vi besök av min pappa och farmor och farfar.

Nu har jag målar färdigt gardinfästen till två fönster som Martin ska få sätta upp när han kommer hem:) så kanske vi har gardiner uppsatta senare ikväll:) beror på hur snabbt gardinstängerna torkar. Ska måla de ett lager till. Annars sitter de uppe imorgon iaf:) trevligt!

Korgvagnen som vi hade till Wilma ska få ett nytt försök till den här bebisen. Wilma vägrade ligga i den. Men jag tycker den är så mysig så vi testar igen;) ska ta hem den nu i helgen tror jag.

Tiden går och jag är i v 28 nu. Inte alls så långt kvar. Tack för namnförslagen:) vissa namn har vi funderat på och vissa är nya:) det är bra!


Fotografering och bak

Då är vi hemkommen ifrån fotograferingen. Den gick kanon trots att Wilma fick skjuta upp sin middagssovning med typ 2 timmar. Hon var glad och medgörlig nästan hela tiden. Så nu väntar vi med spänning på bilderna. Förvarnade även om en fotografering i mars:) nu ligger Wilma och sover och jag slog mig ner i soffan. Vilket jag egentligen inte skulle göra. Nu är jag rädd att jag blir sittande här. Har egentligen massa saker att göra. Röjja, städa och baka.

Planerar ett julbord om två veckor som ska vara här. Jag har en del att göra. Ska faktiskt prova att göra egen ostkaka. Ska bli kul och se hur det blir. Sillarna har jag ju provat ut.

Nä nu ska jag ta tag i det här, annars blir det aldrig gjort.

Kram på er!


Då har jag börjat

Japp, igår sattes det upp julgardiner i köket. Idag åker några adventsljusstakar upp. Stjärnorna får Martin ta. De är så sjukt krångliga att sätta upp så det är bäst att Martin som har något bättre tålamod får fixa det.

Har lite att baka den här veckan också. Har ju ett ett-årskalas på lördag:) ska bli kul och se vad lillafröken tycker om att öppna presenter. Gissar att pappret är roligast.

Imorgon ska vi iväg och knäppa ett-årskort. Har hittat en klänning som jag tror blir bra. En lila spets.

Nu ska vi sätta på lite kaffe och klä på oss. Gammelmormor och Henry kommer förbi. Tror hon hade stickat lite strumpor till oss. Det behövs alltid:) ja nu har ju snön kommit tillbaka också. Lite granna iaf. Men enligt väderrapporten så kommer det komma mer. Så det kanske blir en vit första advent:)


Namnförslag

Ja, vi sitter och diskuterar namn. Vi är inte riktig överens. Vad tycker ni är fina namn? Både pojk och flicknamn är välkommet!


Soffan på plats

Japp, nu står den på plats. Igår var vi som sagt i Gävle och skulle hämta vår soffa. Vi hann med några julklappar, födelsedagspresenter och annat smått bland annat lite kläder. Klänning till mig och Wilma och en kofta till Martin. Hade totalt missat att det var löningshelg, så det var sjuktmycket folk, långa köer och trångt på parkeringen. Vi som hade en superstort släpvagn. Tur Martin var med och körde. Annars hade det nog slutat i totalkaos.

Wilma var hos farmor och farfar medan vi shoppade loss. Skönt och få komma iväg lite själva. När vi kom hem var det soffbygge:)

Wilma har ont i munnen och det påverkar just nu allt, hennes sömn och därmed våran sömn. Kom gärna fram nu!

Nu ska jag äta lite frulle och försöka få nå gjort:)

Kram på er


Helg

Äntligen helg! Är sjukt trött och skulle behövt sova hela helgen men imorgon far vi till Gävle och hämtar soffan:) ska försöka hinna med någon julklapp också. Försöka iaf:) sen ska vi ta de lugnt! Bara slappa i nysoffan framför Johan Falk filmerna. Vi har bara sett en av de nya som kommit ut. Så jag har något att se framemot:)


Ikväll blir det badhuset. Så fort Martin kommit hem! Har packat väskorna så vi är redo:) sen blir det en tidigt kväll. Iaf för mig. Hade så svårt att somna igår. Så det blev inte alls så många timmars sömn som jag behövde. Jämt kommer tankarna till kvällen då man ska sova. De är oftast de som håller än vaken. För trött är man ju. Önskar jag hade lika lätt som Martin att slappna av och släppa allt. Det behöver ju inte vara jobbiga tankar som man tänker på. Det kan vara precis vad som helst. Vad jag ska baka till kalaset? Vad en speciell låt heter? Vad ska knytet heta som ligger i magen? Etc..

Men men hoppas att natten inatt blir bättre. Det tror jag. Nä, nu ska jag nog gå och väcka Wilma. Så hon hinner äta lite innan vi ska bada!

Kram



Bollnäs och varg

Idag blev det en Bollnästur. Vi åkte med Anna och Tim. Kul att åka iväg på lite utflykter ibland. Hittade lite smått och gott. Stannade på Max för lite lunch. Wilma gillade mest att gå runt och titta på folk. Som vanligt! Köpte en jul vaxduk, hoppas det blir bra till vårt köksbord. Perfekt när man har en tjej som gärna vill äta själv och kladda:) inte den finaste duken men helt ok om man tittade på priset. Det får duga!

Så varg, ja de har sett varg i närheten av oss nu. Känns inte alls så kul. Så nu släpps inte Walter ut själv. Fick höra att en hund i Dalarna på ett bostadsområde blev tagen på altanen. Ja, vem sa att vargar var skygga?! Äckliga djur. Tänk på alla som har barnen sovandes ute i vagnen. Nä vargar är inte mitt favoritdjur direkt. Hoppas de inte tar sig hit! De andra djuren är mer välkommen. Ja, så som rådjuren:) har sett det ett antal gånger här på åkern. De är däremot mycket trevligt att se:)

Nu är man lagom seg och trött. Ska passa på och vila ögonen lite medan Wilma sover!

Kram


Pusskalas

Har nog aldrig sett Wilma så klängstrig och pussig på någon som jag fick se idag. Tim är nog hennes kärlek:) hon vägrade släppa taget. Kramades och pussades!


Ny vecka

Helgen är förbi och vi är inne i en ny vecka. Dagarna är till stor del mörka nu. Lite mysigt å. Men känns som att snön måste få komma nu så att det blir lite ljusare. 
 
Vi ska försöka köra igång med hallen den här veckan. Spackla och slipa lite. Vill bara att det ska bli ordning här. Men det kommer väl. Och det är inte hela världen heller, finns värre saker. Helgen som kommer iaf ska jag åka till gävle. Så då blir det nya köksstolar här. Det behövs. De vi har nu rasar samman och jag är rädd att någon snart brakar igenom. Så nya stolar ska inhandlas. Sen lite julklappar. Tror jag. Ska satsa på det iaf. Är rädd att jag inte kommer iväg nå mer innan jul. Decembers helger är redan inbokade med annat, jobb, kalas och pyssel. Måste försöka hinna baka lite också. Nästa helg väntas det ju ett-årskalas här. Den 27 ska det fotograferas också, ett-årsfotografering. Ska bli kul. Har samma fotograf som när wilma var 4 dagar gammal. 
Gå in och kika på bloggen hennes. 
 
 
http://idauddas.blogspot.se
 
Knytet i magen funderar vi på namn så det knakar. Inte lätt vill jag säga. Namnförslag mottages gärna. Det är tre månader kvar. Inte alls lång tid kvar egentligen. Känns lite lustigt att det ska komma en till. En till liten Wilma, förmodligen. Det är ju inte egentligen många saker som måste handlas. Men en del grejer. Typ sängkläder och kanske något klädesplagg. Kan ju vara lite roligt att ha något nytt iaf. Men annars har vi nog allt. Ja, vagn har vi. Fast inte här. 
 
 
 
 
 
Känns väldigt lustigt att skriva om mina dagar och vad jag gör när en av mina vänner har förlorat sin livskamrat. Tänker på dej och din familj! 

tystnad och frihet

En sak som jag var rädd för innan jag flyttade hit var att min bild av att bo på "landet" inte skulle överrensstämma med verkligheten. Att mina föreställningar skulle krossas och jag skulle ångra mig bittert att jag flyttat ut hit. Att det skulle kännas tomt, mörkt, ensamt och hemskt. Men näe, eller jo mörkt är det. Men annars är det precis som bra jag tänkte mig. Om inte bättre. Naturen på knuten och en tystnad som är skön. Sen har jag ju folk här också för jämnan som ensam är jag då rakt inte. Mycket trevligt med kaffebesök:)
 
Wilma, jag och Walter har varit ute och letat på grankvistar eller grenar och mossa. Ska försöka pyssla lite i helgen. Ska försöka oss på att göra dörrkransar. Vi får väl se hur vi lyckas! Svärmor kommer nog också hit och försöker få ihop någon krans:) Nu sover Wilma och jag sitter och äter lite lunch samtidigt som elektrikern grejar på. Känns skönt att det börjar bli ordning här. Ska försöka riva någon tapet i helgen också efter att han blivit färdig. Så vi kan tapetsera och måla trappan i hallen snart. Vill ha det fixat så snart som möjligt. Synd att vi inte har fler timmar på helgen. Man vill ju hinna så mycket på en helg då båda är hemma. 
 
I natt har vi fått sovit bra. Tur det, för gårdagen var ett skämt. jag var så sjuk trött visste knappt vad jag sa eller gjorde. Men idag ser det ut att bli en bättre dag iaf. Ska väl röjja undan här lite också innan hon vaknar. 
 
Ja, är det någon av er som sitter och trycker på mormorsstänger med knoppar och fästen hör av er. Vill ha tre uppsättningar till tv-rummet. Färg spelar ingen roll, men helst vita. Annars blir det vita med lite färg! 
 
 
Piff och puff som sitter och pratar om deras nya hem  
 
"Det ser kanske inget vidare ut" sa piff "och det behöver målas" sa puff. "Men det är ialla fall vårt hem, ljuva hem" sa de båda! 

Febrig Wilma

I natt har vi inte sovit många timmar. Ingen av oss. Wilma har feber och har stökat på hela natten i princip. Sov väl hyfsat bra från 3-7. Men det är ju inte alltid lika med att jag sov bra då. Martin började kl 6. Så ikväll blir det nog en supertidig kväll för oss. Vi lever på kaffe tror jag, fast på varsitt håll. Wilma lever på välling och Alvedon;) minsta lilla motgång hon får är det störtgrin! Men vi tar oss igenom det här dagen också Å hoppas på att natten som kommer blir bättre:) elektriken är här iaf:) så förhoppningsvis slipper vi famla i mörker mera:)

I helgen blir det lite småfix här hemma bland annat fortsätta putsa fönster. Hinner ta något fönster då och då bara. Jag har ju ständigt min lilla hjälpreda som mer än gärna hjälper till;) så nog är det fläckar av händer efter man putsat;)

Nu ser vi fram emot advent. Beställde en julgardin igår. Får se när den kommer. Sen måste man ju börja tänka på julklappar. Jag vet iaf vad jag ska handla åt Martin. Skönt de, för de brukar vara de svåraste;) Wilmas tar jag tag i efter kalaset. Ja, jag ska beställa en grej ikväll iaf. Så en julklapp är fixad. Har letat och letat överallt efter en pottstol också. Men jag blir galen. Så nu beställs det över internet. Å dyrt är det också! Trodde det fanns i leksaksbutiker men icke. Känns som det kan vara lite aktuellt och introducera toalettbesöket:)

Å nu hade det suttit fint att ligga i en skön soffa framför en bra film med något gött att äta på, istället väntar en bajsblöja;)


Ha de bra kära vänner!


Förnöjsamhet

Idag har det varit en skön och lugn dag. De behövdes verkligen här. Jag behövde stressa ner och Wilma är inte riktigt pigg. Så de blev en hemma dag. Tog en liten promenad vid lunchtid. Vilket väder det var. Lagomt kallt och solen sken. Underbart. Gäller att njuta medan man kan. Livet tar oväntade vändningar ibland som man kanske inte kan räkna med. Ibland vaknar man upp och ser det man har och är nöjd med det även om det hade kunnat varit "bättre". Bättre kan de alltid bli, så tänker jag ofta istället för att vara nöjd med det man har. Man kan försumma det man en gång hade genom att bara sträva efter mera. Jag måste lära mig vara mer tacksam för det jag har!! Gäller nog inte bara mig, men den enda jag kan förändra är ju just mig själv! Jag får påminna mig själv väldigt många gånger om just detta!!

Vi väntar som sagt på elektrikern som inte har dykt upp än. Är mörkt som natten i hallen och man är glad om man hittar mössa och likadana vantar när man ska ut. Ficklampa är ett måste. Nä, nu vill jag verkligen att han kommer och fixar det sista. Jag vill kunna färdigställa det sista för att sedan få ta de lilla lugna och kunna ställa fram julen. Vi får väl se om han dyker upp den här veckan. Kan ju hoppas på det iaf! Gör det ni också, för min skull:)

Kram till er där ute! En speciell stor kram till en vän som har det tufft just nu, tänker på dej!!!! <3


Sill

De här året ska jag försöka mig på att göra någon sill. Eller kanske inte sillen isig men de andra:) ska bara försöka luska ut vad jag ska göra för nå. Johanna, du har ju gjort goda sillar. Dela med dig av recepten. Ni andra också, om ni har någon god som ni tycker jag bör testa! Jag har ju bara köpt sill på burk, typ senapssill och liknande. Men de kanske inte är så svårt att göra själv. Det säger iaf Ernst:) så i år ska jag testa!

Ligger i sängen och orkar inte kliva upp trots att kl är snart halv nio. Usch vad jag är seg och trött. Tur att vi funderar på att åka till johannesgården så Wilma får leka av sig och jag hinka kaffe:) så då går den här dagen bra också. Nu har ju iaf Wilma sovit och fått vaknat av sig själv och inte igår då hon blev väckt kl 7. Så förhoppningsvis är hon piggare och gladare:) kan man ju hoppas! Haha!

Kram


Onsdag

Dagarna går så fort nu förtiden. Man hänger inte riktigt med. Jag och Wilma leker samtidigt som vi kokar kaffe och fikar med "gubbarna". Ja och alla andra som kommer förbi. Är tacksam för fina vänner som dyker upp och kollar läget. Alltid trevligt med besök, även om det kommer mitt i allt kaos. De säger att de har överseende iaf;) de kommer bli bättre med städningen.. Hoppas jag!

Tv-rummet är så gott som klart. Lite kvar bara. Jag ser ljuset iaf. Även fast de kanske är ljuset i sig som jag saknar. Vi väntar nämligen på elektriken. Sen så. Lite till målning och någon tapetvåd till. Men målningen görs nog imorgon och tapetseringen då elektriken varit här. Så vi får se när det blir.

Badrummet är nu helt upprivet och borta på övervåningen. En surrig maskin hörs nu ständigt och kommer ett höras i 1,5 vecka. Hmm drygt! Men så är det. Hjälper inte så mycket att klaga. De kunde ju vara värre. Nu försöker jag finna lite badrums inspiration. färger, form och kakel, wc, dusch och badkar. Roligt men så svår. Mycket som är så fint!

Lillhjärtat kämpar på i magen. Det fajtas och har sig. Ger väl igen på syrran som är och klänger på han/hon. Spännande att se va de blir för liten filur:)

Nu ska jag krypa ner och drömma mig bort. Drömma mig bort från mitt skitiga hem;) låtsas att jag gjort middag idag, städat och röjjt. Det som jag hade tänkt gjort men aldrig gjorde. Så kan de gå om man heter klara. Risgrynsgröt fungerar också bra på mig och murt! Eller de duger när ingen orkar göra något! Och städningen, de tar vi en annan dag;)
Kram på er!


Fullrulle

Igår sprang dagen verkligen iväg. Massa trevligt besök och samordning med olika hantverkare. Ska bli sååå skönt när detta är fixat. Tror Lennart börjar med tapetseringen idag i tv-rummet. När tapeterna börjar komma upp så börjar det verkligen kännas färdigt och man kan tänka lite mer på inredningen!

vi funderar på att åka ner till johannesgården en liten svänga för lite kaffe och bus! Vi får se beroende om elektriker dyker upp osv. Wilma röjjer på som bara den. Klättrar upp på sänggaveln och hoppar ner på sängen.

Kram!


RSS 2.0