Allhelgonahelgen är en helg för minnen

Den här helgen är till för att minnas och eftertanke på dem som har lämnat oss. Mina tankar går då till min mormor och morfar som lämnade oss och även om det var ett tag sen så gör det fortfarande ont och saknaden är fortfarande stor.  Även om ja inte kommer att kunna tända ljus på deras grav så ska jag tända ett ljus och tänka på dom! 

I kväll ska jag och Martin ha en myskväll, va länge sen vi hade en kväll bara vi två. vi ska äta middag och bara ha de skönt. väldigt trevligt med sånna kvällar och så skönt att bara kunna prata om allt, är så lätt att tiden bara springer ikapp än och att man missar att ta tid för varandra, trots att man bor ihop. konstigt nog. Älskar verkligen min underbara man, han är helt enkelt bäst! nu kommer han nog hem från jobbet en sväng


Ha en trevlig helg nu och tänd massor av ljus och skänk tankar till dom som gått bort!
sköt om er! kramar


kväll och super trött

ikväll åkte julia och mathilda och badade på paradisbadet och jag åkte iväg och tränade med Bella. riktigt skönt, måste komma igång igen. men så lätt att komma av sig när man får besök;) men skönt var det iaf. så nu är man trött och slut på ett skönt sätt. sen mötte vi upp varandra och gick in på hemmakväll för att hyra film och köpa lite gotta. så vi ska ha lite mys nu deras sista kväll. ska vänta tills martin kommer hem. han hade ju sådan otur att hans schema blev ändrat precis den här veckan så han har jobbat från halv två till halv elva. ingen rolig tid, men vad kan man göra åt saken?! de är bara jobba och se glad ut.

I helgen blir det mys, ska bli skönt med en lugn helg. ska försöka hinna ha en liten träff med Bella innan hon åker till sollefteå för att ha sin praktik. även om vi kanske ändå inte hade hunnit ses så mycket nu när man ska ut på praktik eftersom att tiderna kanske inte passar sig så kommer vi ju inte ens kunna ses. tråkigt tråkigt... Men det ska bli roligt att komma ut på praktik, jag ska vara på ortopeden. det känns väldigt spännande, hoppas verkligen att det är en bra plats med bra människor och att man får se mycket.

nä nu ska ja ta fram lite mys och tända lite ljus och så:) ha en trevlig kväll allesammans!

kramar


bild på walle



måste bara lägga in den här bilden, visst är han snygg. den här togs när jag och annelie var uppe i nabbastugan och fikade:)

stackars walter...

igår var vi till veterinären med walter för att försöka luska ut vad de är som han är allergisk emot. så nu igår började hans utredning, och vi började med fodret. bytte ut hans vanliga foder till ett speciellt foder som är till för allergiskahundar. det gick ju bra, han gillar verkligen maten. MEN de som är jobbigast är ju att han nu under dessa 9 veckor som han ska äta de här fodret inte får äta ngt annat. inte ens ett ben, eller något. stackar lilla hund, han går verkligen och letar och letar efter alla ben han har gömt. gör så ont i mig när han står där och vill ha något att tugga på eller smaka lite korv.. usch.. hoppas verkligen att han blir bra snabbt så vi vet va det är han är allergisk emot.


idag har jag varit uppe på företagshälsovården och tagit vaccinspruta emot hepatid B, sista sprutan. skönt, jobbigt att hålla reda på allt. men nu så är det gjort. på vägen dit slängde ja i en tvätt medan martin och hans systrar är på stan och handlar:) trevligt.

En annan sak som är lite trevligt är ju att vi har fått lite snö, de är sånna här gånger som julfeelingen börjar komma tycker ja. väldigt mysigt. så mysigt att sitta inne och dricka te och äta gott! igår åt vi lite frukt och chocklad och kollade på bonde. he de är ju så sjukt pinsamt, hur kan man vilja vara med i ett sånt där tv-program. Men trots att jag tycker såhär kan ja inte låta bli att inte kolla:)


brynäs spelar som kärringar... och modohejklacken suger...

brynäs spelar som ett lag kärringar på 75 bast och modohejaklacken lär ju ha blivit tappad som liten och släpad av en tåg som tre-åring. något måste ha hänt dom, de va då den töntigaste hejaklacken ja någonsin har sett. ett gäng som pöjkar som inte fattar hur man beter sig. sen vakterna kanske man inte ens ska nämna, jag kan bara säga såhär att vakterna måste vara folket som blev bänkad och mobbad i skolan och nu tar dom chansen att utnyttja sin makt mot små barn och visa sin stora prilla som om de va något coolt? åh heja modo eller NOT!!!

okey jag är inge speciellt hockey fan av något slag men klart man hänger med och klart man blir irriterad och arg när man betalt en biljett för att titta på brynäs och så får dom storstryk. ne de va en skiit match, men ja ä int bitter...

ingen tid..

vart tar min tid vägen?! har tänkt och försökt blogga och upptadera ett flertal gånger, men utan ett resultat.

I helgen var vi och hälsade på Annelie, Josef och deras svarta fara, Lemmy. En rolig helg med mycket prat (hund) och skratt:) alltid lika skönt och roligt att vara med dom. synd att man inte bor närmare, fast ja ska inte gnälla, så långt bort är det faktiskt inte. tar ju knappt en timme att åka till Ume.

Sen när vi kom hem på söndags morgon åkte vi och spelade laser med Bella och hennes syster och Heide och hennes bror. HUR KUL SOM HELST!!! alltså det var nog det roligaste jag gjort på länge, skit kul och det måste verkligen göras om! jag har ju aldrig spelat de förut men de lär ju spelas fler gånger nu iaf. en rolig sak var ju att det var kanon mörkt där och man såg ju inte speciellt mycket. Så började någon skjuta på mig och jag var tvungen att ta skydd, så jag tog sats och skulle springa in i ett "hål" men det visade sig att det inte var ett hål utan en vägg:) hahaha de lär ju ha sett ganska roligt ut när man tar sats och springer in i en vägg??!!! någon som blir förvånad att det alltid är jag som lyckas med det??!

Sen senare på kvällen kom Martins systrar, två av dem. de är här på sitt höstlov. mycket trevligt att ha besök hem ifrån. igår bakade jag limpor och det var ju bra att dom var här så att man fick lite hjälp:) Ikväll blir det hockey, Brynäs-modo! mycket spännande, vet inte vilken ja vill ska vinna. lite roligt skulle det ju vara om brynäs vann! sorry alla öviksbor, men de skulle vara mkt roligt! :)
ja här var det lite upptadering, inte världens roligaste inlägg men alltid något!

kram och sköt om er!!

kaffe, underbara kaffe

sitter och njuter av en kopp kaffe, en kärleksmums (som min underbara man har gjort, så duktig)och en bra låt. måste njuta innan man ska ta tag i plugget som väntar. Låten som klingar i mina öron är "i guds händer" av sonja aldén, väldigt bra och härlig låt. Hon har en väldigt bra röst tycker jag även om jag vet att många inte instämmer på det. men jag anser att den är härlig och skön, så de så:)

På söndag kommer martins små systrar hit till oss och kommer bo här ett tag med dom har höstlov. ska bli trevligt och roligt, alltid roligt med besök. ska försöka hitta på något roligt att göra då. men först ska vi till Ume i helgen och hälsa på våra vackra vänner, Annelie och Josef och lille Lemmy. ska blir riktigt skoj, va så länge sen vi träffades riktig. allt har ju gått på med världens turbo fart. måste ju hinna ses någon gång innan jul, och det här lär väl bli enda gången vi hinner ses. så vi får passa på och njuta riktigt mycket nu i helgen:) Tänk att tiden går så fort, det står inte på förrän det är snö ute och vi inte ser en skymt utav gräset. Men jag längtar faktiskt till den dagen kommer, älskar snön. det är så mysigt med snö, ljus, skoter, jul och allt som hör vintern till. nä eftersom jag nyss sksrivit om att tiden bara springer iväg kanske ja ska ta och göra lite nytta innan tiden sprungit ikapp mej!

Något att tänka på:

"Neka inte den behövande din hjälp, när det står i din makt att ge den. säg inte till din nästa: kom tillbaka senare imorgon skall jag ge dig, fastän du kunde hjälpa genast. tänk inte ut något ont mot din nästa, när han tror sig bo tryggt i din närhet. gräla inte med någon utan orsak, då han inte har gjort dig något ont"  ordspråksboken 3:27-30

en kall oktober dag

imorse när jag och walter tog våran morgon promenad möttes jag av en väldigt kylig luft. nu märker man verkligen hur hösten börjar gå över mot någonting annat. det blöta och regniga vädret som det är på hösten och börjat avta och kylan har verkligen tagit över.. huua! Men det är ju också väldigt fint i det, alla årstider har sin skönhet. jag tycker att det är lite mysigt att hämta upp alla vinter jackor, mössor och vantar och packa ner höstkläderna. :) idag så tror jag att jag kommer få besök av Bella och hennes syster, trevligt med lite fika besök. ska bli jätte trevligt att få träffa hennes syster:) igår stod tvätt på våran dagssyssla, och tvätta blev det. skönt när allt är klart, men lite jobbigt när man är mitt i det. för vi bokade nämligen tvättstugan för första gången, vi har ju annars våran egna. men det var så mkt tvätt och så, så vi passade på att köra allt i den allmänna tvättstugan. det gick faktiskt bra och var skönt att få upp allt tort när man tog upp det till lägenheten. det negativa med det här är ju att tvättstugan är i ett annat hus, så först måste man gå ner alla trappor (vi bor på högsta våningen, sen ut och till tvättstugan. och det blir ju en del spring om man säger så. när man ska passa tvättmaskiner, hänga upp osv. så jag är glad över att vi har en egen maskin:) oj, långt inlägg om ingenting! Ibland vill man hjälpa och det känns som att man inte räcker. men ibland kanske man bara kan hjälpa genom att finnas till och lyssna. visa att man finns och är en vän, att man visar att man finns kvar och vill dens bästa. så många gånger när man inte tror att man har makt eller räcker till kanske man gör det ändå, fast man inte upplever det själv! Vänskap är trygghet, omtanke när dagen blir svår ger ro i oro, tänder ljus i mörker.

svettigt..

nu är jag hemma hos Bella och vi har varit och tränat. väldigt svettigt och det märks verkligen att man inte har tränat på över en vecka. men skönt att komma igång igen. nu sitter jag och väntar på att Bella  ska göra klart maten;) duktig och snäll flicka. Sen ska vi ut och gå med vovsingarna. längtar tills hon skaffar sig en egen doggi. ska blir riktigt roligt.

skriver mer senare.. för nu är det dags för mat:)

seg dag

den här dagen har varit väldigt seg och irriterande. När jag vaknade så kände jag att jag redan då var irriterad, inte bra. speciellt inte när man ska gå och plugga på en sketen tråkig uppgift. aj aj aja. som tur var gick det ganska snabbt och jag och Bella kunde gå iväg på kvinnans bästa affär, claes ohlsson:) heheh hittade en plast låda som jag kan ha i bilden till walters alla hundsaker. så slipper dom ligga överallt i bilen. men den lär väl bli full ganska fort. Sen gick vi hem till henne och pratade över en kopp oboý och macka! härligt. alltid lika intressant och roligt att prata med dej! sen kom Jessica och deltog i vårt snack, roligt och intressant att höra hur en socionom tänker;P haha

Nu sitter jag här och har försökt ringa min vän Annelie men hon svarar inte!!! vi ska nämligen åka bort även den här helgen, hör och häppna. varje helg händer det något, men också väldigt roliga saker. vi ska träna lite hund, prata och mysa. alltid lika roligt att åka och hälsa på dem! Annelie, svara!! :)


En fullspäckad vecka..

Veckan har bara sprungit iväg och nu är det söndag.  veckan har gått väldigt bra, roligt och trevligt! men nu så är man grymt trött och det är väldigt skönt att inte behöva tänka på någon annan än mig själv och walter:) Helgen har varit super bra och rolig. Tollarträffen va så grymt rolig och intressant. vi körde lite tävlingar och lekar, det var bara jag som hade en annan ras, med det gick ju bra ändå:) walter skötte sig precis så som ja lärt honom! Fick även träffan tiken "olea" som jag ska ha en avkomma ifrån, så söt och trevlig. längtar tills ja har min lilla tollarbebis:)
Ni ser ju själva vilken vacker tik hon är:)

"olea"


"Olea"

sen for vi på kalas hos Mia och gänget, jätte trevligt att träffa allt folk, va så länge sen man såg dom! alltid lika trevligt. på kvällen innan vi åkte hem hjälpte ja till att ta in alla hästar, åh va avis jag blir. dom är såå fina och härliga. så på söndagen innan middagen hemma hos min mamma och pappa medan martin bytte däck passade jag på att ta en ridtur. alldeles underbart att rida ut i naturen och bara ha de mysigt och skönt. Jag längtar redan tills nästa gång jag ska komma hem. inte förden långa resan ner kanske men ridturen;) Men de lär nog inte bli före jul iaf.

Sen måste jag ju lägga upp en bild på fridas små änglar, vi kämpade med att få till ett vacker höstkort. det slutade med att barnen grät och vi fick ge upp:) men några bilder blev det iaf!



tar ju så lång tid att ladda upp så det här får räcka. Men det har varit en mkt bra vecka och helg.

kramar på er och ha en riktig bra kväll!

tillbaka till övik..

Helgen har gått ruskit fort. har hunnit med väldigt mycket, bröllop, kalas och barnvälsingnelse! Det va väldigt trevligt att komma hem till våra nära och kära där hemma! Och på hemvägen var vi en till i bilen, Lydia. så just nu är det verkligen fullt upp. Dagarna går så fort och imorn kommer min kära syster hit och är här tills på fredag tills vi åker hem igen. ska bli roligt. Längtar på ett sätt tills man är klar med utbildningen och man flyttar hem och då man har hus. ska bli grymt skönt. Nu till helgen ska vi på en tollar träff och kalas, längtar! det enda som är så tråkigt är att åka så långt bara. men det är smällar man får ta om man vill ner:P
snart ska ja och Lydia hämta martin och åka och handla. sen blir det bad, bak och städning. och efter allt ska ja försöka hinna ut och gå med Bella! har ju inte hunnits umgåts och pratat nå på ett tag. så vi lär väl ha saker att snacka om antar jag:) Kommer lite bilder från min helg!






tentan är gjord...

ja jag önskar att jag kunde skriva att de kändes bra, men de gjorde det verkligen inte. jag hade pluggat som en häst och ändå så kändes det som att ja fattade noll, hoppas Gud är med mig och hjälper till så att ja åtminstonde klarar mig! puhh...

nu är det helg och det bär av hemåt , ska väcka martin som jobbat natt  för att börja packa och sen fara hem till familj, vänner och bröllop!! ska bli roligt och träffa alla. känns som att ja e tom just nu, alla mina tankar har gått till tentan. Ne nu väcker ja mannen min så vi kan åka till Byn;)

Ha bra nu öviks folk och hoppas att ni får en trevlig helg med pillan och gänget, sjung lite åt mej med! sköt om er och skjut inte ihjäl er, vore ju lite tråkigt (observera LITE) ahaha äh ha de bra nu

puss o kram 

Något att tänka på:  Kärlek handlar om att ständigt förlåta - och bli förlåten.  
 
                                   Den som gräver en grop åt andra, faller själv däri.

Om du ger kärlek så får du massor tillbaka..

Idag så har jag och Bella haft en mycket bra diskussion som alltid, men ibland går vi djupare än andra gånger.
väldigt intressant och bra för både hjärta och själ, skönt att få lite kommentarer på vad man tänker liksom..
 Det jag vill utgå ifrån är att om du ger kärlek så får du massor tillbaka. Att det alltid finns en orsak till varför man gör som man gör eller tänker, känner eller säger som man gör. därför är det alltid viktigt att ha det i åtanke när man träffar människor eller när man ska analysera sig själv. tror det är väldigt viktigt att titta på sig själv varför man gör som man gör. Om man vet att det alltid finns en bakomliggande orsak till varför saker och ting sker kanske man kan ta det lite mer med ro och ogilla eller hata mindre personer. För om man går tillbaka till att ge kärlek och du får massor tillbaka så stämmer det verkligen, jag vet det för att jag har provat det själv. Förr kände ja att jag hade många personer som jag hade svårt med, att jag blev ledsen över va folk sa, gjorde eller så. idag känner jag mig väldigt sällan ledsen för sådana saker utan brukar alltid tänka att det finns en anledning till varför man gör som man gör och ibland beror det på andra faktorer. jag känner att jag verkligen gillar väldigt många personer och det ska mycket till för mej att få svårt för människor. Jag känner även att dom människorna som gör mig ledsen på riktigt vill jag inte umgås med och då gör jag inte det. förut kände man att man hade en plikt att vara med alla, men idag känner jag att jag vill hellre lägga min energi på dom jag gillar och försöka se allas ljusa och bra sidor, för bra sidor har ALLA människor. sen är det upp till än själv vad man vill leta hos en människa!!

Ge kärlek och du får massor tillbaka!

kärlek till er, tycker om er!


dagarna kommer springande...

Igår satt jag och Martin och pratade eller rättare sagt låg i sängen och snackade hur länge som helst (och jag som bestämde mej för att gå och lägga mej tidigt) vi pratade om allt möjligt. Men vi snackade även om att dagarna bara springer iväg och att man börjar bli såå gammal;) ja ja jag vet vi är inte gammal men eftersom att tiden går så fort, de va nyss det blev år 2008 och  nu är det inte lång tid kvar tills det blir 2009, så är det inte så lång tid kvar tills man är i den övre halvan av 25 och då börjar man bli gammal! Eller?! (här kommer kommentaren som kan göra folk upprörda Bella, så varsegod och protestera;) )

Det som känns mest jobbigt nu när dagarna går som en bil med 6:e växeln är att tentan närmar sej med stormsteg och här sitter jag och vet ingenting!!! MEn försöker skapa lite lugn i mig själv för att sakerna jag läser ska sätta sig lite bättre då. och det är ganska avslappnande att skriva en liten rad, iaf för mej. Ikväll blir det middag hos Bella, trevligt och mysigt. undra om vi kommer kunna ha några andra diskussioner utanför plugget?!

Även om det är jobbigt att skriva tenta på fredag så kommer det ju även hända lite roliga saker. Våra vänner från Ume kommer ju ner så att vi kan åka samtidigt. saknar dom jätte mkt! Saknar alla våra samtal i tlfn om allt och inget och om HUNDAR Annelie. vi måste se till att fixa upp de här nu, säga till skolan att sluta ge oss så sjukt mkt jobb, så vi har tid att snacka! Vi måste ju ha hundhelg som vi alltid brukar säga nu innan snön kommer:) O Victoria har ja inte sett på evigheter, inte på hela sommaren. saknar dej så sjukt mkt, brukar tänka på våran lilla tid i gymnasie, våran tripp till turiket:) så roligt jag har med dej, saknar dej gumman! hoppas att allt är bra, vi får ta och ha tjej kväll i Ume nått tag, där vi kan snacka och ha kul tillsammans! puss på er söta flickorna!! tänker på er!!


Nu ska ja ta ett ryck och få in lite mer plugg i skallen, om det nu går.

ha en fin onsdag!

dagens: Det är inte fel att falla, felet är när man inte reser sig upp!

En moster vecka!

Till veckan ska jag vara moster hela veckan åt min lilla underbara solstråle:) ska bli så underbart roligt. så jag skänker er mina/min trogna läsare lite små underbara bilder på den lilla vackra varelse:) LYDIA


Lydia i en kartong hos mormor och morfar


Tuff brud i solglasögon:)



Bada är alltid lika roligt och det kommer vi göra massor, puss på dej mosters älskling!

Eftersom att jag sitter här och lägger upp bilder kommer jag kasta upp några till, alltid roligt att kolla på bilder:)
 







Min underbara hund, ja jag vet jag har bara underbara människor/djur runt omkring mej!



ha en bra tisdag, de ska jag försöka ha. nu ska vi gå igenom RAAS systemet!

Hoppas att det lönar sig..

Vart jag än går, sitter eller springer, vare sig jag är på toan eller sitter och tittar på tv så tänker jag på alla dessa sjukdomar. Hela mitt liv kretsar kring, cancer, njursjukdomar, gynsjukdomar och buksjukdomar. väldigt trevligt. Jag och Belli har bokat grupprummet hela veckan för att tok nöta till fredagen för att det verkligen ska gå vägen. Hoppas verkligen att vi ska lyckas annars känns det som att man har suttit och nött helt i onödan(ja vet att man inte har gjort det men det KÄNNS som så)Hoppas att det lönar sig med allt slit man har lagt ner på denna sketna tenta!

Ska bli så roligt att åka hem till lilla ovanåker nu i helgen, träffa alla människor som det var evigheter sedan man träffade. även om det bara blir en kort sväng och att man förmodligen bara kommer hinna se dom i typ 2 sekunder så har jag iaf sett dom mer än vad jag får se dom här uppe i örnsköldsvik:)
 


kunna prata i en hel vecka utan stopp.... och tiden går fort..

ja det är verkligen så jag o Bella skulle lätte kunna prata en hel vecka utan stopp med väldigt bra samtalsämnen och heta diskussioner. det är så roligt men väldigt farligt, det blir ju lätt så att när man pluggar så hamnar man liksom lätt in på helt andra saker eller som har med saken att göra men man analyserar sönder det. så roligt och så intressant, man går igenom saker som man inte diskuterat med folk förut och allt från bajs till jordensuppkomt liksom. väldigt roligt!

sen apprå på rubriken att tiden går så fort, det är så himla sant. jag tycker tiden bara springer iväg(jag vet jag låter som en gammal tant som blickar tillbaka på sitt liv). Men ja känner att jag nyss börjat på den här utbildningen och snart har jag gått halva tiden, lika så livet, jag har nyss börjat leva men ändå kan mitt liv ta slut i morn..
sen tror jag att man tänker ännu mer på att tiden går så sjukt fort när man jobbat/jobbar inom äldreomsorgen, då känner man verkligen av det här med att passa på och lev livet, lev i nuet, inte planera sönder ditt liv om vad du ska göra imorgon, om en vecka eller om ett år. Lev i nuet och lägg din enrgi på det sakerna du gillar, de människor du verkligen bry dig om och inte på som stör dej eller gör dej ledsen. de ger dej bara en dålig dag och ett dåligt liv. ta istället åt dig av komplimangerna du får och sug åt dej som en svamp. då lovar ja dej och mej själv att man mår så sjukt mycket bättre!

Lär dej älska livet,

pluggdag och tankeverkstad

Idag har det varit en väldig effektiv dag, började med att jag var så sjukt trött på morgonen. orkade inte alls kliva upp, men eftersom att vi skulle ha semenarie så var man tvungen att lyfta sin feta röv ur sängen intill duschen och göra sig ordning. Väl på plats smällde vi på vårat vackra rollspel och redovisningen va klar. Skönt. Sen begav vi oss ner till jordens mörker, grupprummet nere i bibblan. Där vi satt och gick igenom tumörlära och lite tumörsjukdomar, så nu har vi gått igenom det, men har tusen andra saker att gå igenom också, men det får bli imorn eller någon annan dag innan fredag.

Jag måste bara säga att jag är så otroligt glad över den vän jag funnit här i övik. Hon har verkligen fått en stor plats i mitt hjärta. Det är så skönt när man finner någon som man verkligen känner att det här kommer vara vänskap för resten av livet. för så känner jag faktiskt, att det här är inte bara någon ytlig och kort bekantskap som bara kommer vara så länge vi pluggar utan vi kommer vara vänner för resten av livet. (väldigt vackert och töntigt men sant) Tack så jätte mkt vännen för att du är min vän och för att du lyssnar när jag har något att säga och att du vill öppna dej för mej att du har förtroende för mej! Tack så jätte mycket för det, du är verkligen uppskattad och älskad Bella.

Ikväll så har jag martin hos mej för han ska inte jobba natt (säger jag och sitter här o nöter:P)skönt och tryggt att veta att han inte är ute o kör om nätterna. Ikväll blir det mys framför tv, som alla andra kvällar men dock lika mysigt o skönt för det. te och mackor är en hit! Imorn blir det bullkalas och kafferep nere i bibblan hahah och mkt plugg kanske man också ska nämna! Plugg upp i aschlet som man brukar säga;) Men alltid lika roligt när man känner att man kan det man ska syssla med

ha de bra  

glasögon och rosor..

Martin ska jobba natt så jag blir ensam i natt, lite tråkigt. känns lite konstigt att han ska åka och jobba då jag ska gå och lägga mej, men that´s life.. så här kommer en liten bild som jag knäppte


På min vackra bukett som jag fick av Martin på vår bröllopsdag, tack så mkt!

Här kommer jag och mina nya glasögon, jätte nöjd med dom!



Nu ska ja springa iväg till tv och fortsätta kolla på ensam mamma söker och kanske en film, Irene huss:)


tenta skräck..

nu är det mindre än en vecka till tentan ska skrivas, och alltid är det lika hemskt. Den här känns så oändligt stor och hemsk, usch. vill verkligen klara den här. jag undrar om jag någonsin kommer att komma över det här  med tentaskräck, känns som att det inte spelar någonroll hur många tentor jag skrivit så kommer ja ändå tycka att det är otroligt jobbigt att sitta där och vänta på tentan och kanske ännu mer att vänta på resultatet! 
 
Min helg har ju inte bara bestått av plugg utan jag och martin for ner på stan i lördags och handlade lite bröllopspresenter till Johan och Sofia och kostym åt Martin. Den va grymt snygg, längtar tills man får se den på honom på riktigt! ska bli jätte trevligt och roligt att åka hem nu till bröllopet och till vänner och familj hemma. saknar dom även om dagarna här uppe också är väldigt roliga och innehållsrika. så det ska bli roligt att komma hem och träffa alla en sväng. På lördagen var det ju även kanelbullensdag och min kärebrors födelsedag:) så när vi kom hem från stan så körde jag igång med bullbaket, mysigt! det är så roligt att baka och de luktar så gott men framför allt smakar det väldigt bra!:)



Idag söndag har jag varit ut i regnet med Walter och jag lyckades även halka omkull i detta vackra väder;) Sen åkte Martin och köpte två t-shirtar och en tröja, jätte snygg! När martin åkte hem från stan tog han med sig Bella så att vi kunde sitta och plugga lite sjukdomar och gå igenom våran redovisning som vi ska ha imorn, om livmodercancer. Känns inte alls som att man har tid med det där egentligen men som vanligt så ska det väl inte vara så lätt att plugga, känns det som:(  Sen for hon hem och jag och martin åt flygande Jakob, så himla gott! En av mina favorit rätter, och nu sitter jag här och bloggar och ska snart se ensam mamma söker, roligt.  Just ja, en rolig som som hände i lördags var att jag hämtade mina nya glasögon:) roligt, så nu ska jag bli jätte duktig och använda dom ofta eller oftare:P hehe (kommer en bild lite senare, datorn verkar vara lite krånglig)
Nu ska ja gå till min käre man!

Ha en trevlig söndagkväll!

Kramar och Blessed

provar igen..

man har glömt bort hur de var att blogga, datorn krånglar och allt försvinner... kanske var det en av andledningarna till att man slutade?! vet inte, har glömt bort för det var så länge sen.

Igår hände samma sak igen, ringde min vän Bella och hon hade försovit sig igen, man undrar ju  vad som händer här?! Hösten och mörkret har kommit märker man, svårt att vakna och lätt att somna.
Jag märker iaf av hösten, jag sover så mycket bättre nu och walter sover också så mycket längre men sist men inte minst alla underbara färger som är när det är höst. Jag älskar verkligen höstens färger och mörkret, då man kan ha levande ljus vilken tid som helst på dygnet och de e bara så mysigt! De var en av anledningarna till varför jag valde höstbröllop! Och nu är det över ett år sedan jag och Martin stod inne i kyrkan och lovade varandra evig kärlek. En helt underbar och perfekt dag! Ångrar inte för en sekund att jag gifte mej med dej Martin. Älskar dej så otroligt mycket!


Men återigen till min gårdag, jag hann med så mycket och det visade sig sen också genom att jag var så otroligt trött, har nog aldrig somnat så fort och sovit så skönt på väldigt länge.  Jag hann med föreläsning hela dagen, shopping och träning och lite till däremellan:P Känns verkligen jättebra att börja träna igen, ja känner att jag är så mkt gladare, piggar och har så mkt mer ork nu än förut, känns jättebra!

nu ska jag plugga lite sjukdomar, alltid lika roligt!

Börja blogga?!

Egentligen fattar jag inte vad, varför eller hur jag kan börja blogga!  Kanske mina vänner har en viss påverkan på mig, vem vet. Här är jag nu och ingen vet att jag finns här:) ska bli spännande och se vilka som upptäcker min lilla hemlighet först!

Eftersom att jag har ett sådant intressant liv så vill jag gärna skriva om det så att alla kan ta del av mitt nästintill perfekta, roliga och innehållsrika liv.

Idag började min dag precis som nästan alla andra dagar klockan ringer, som vanligt alldeles för tidigt och jag MÅSTE upp! väldigt jobbigt, kastar mig in i duschen och ut med hunden. Fattar inte att klockan bara springer iväg sådär på morgonen, oavsett vilken tid jag kliver upp så får jag nästan alltid små springa till skolan! nog om min morgon:)
Ringde min vän Bella och hörde om hon redan va där, men hon svarade med en väldigt trött röst: Gabriella!
jag: du sover väl inte?!
Hon: öh neee hur mkt är klockan.
Jag: kvart över 8:)
Hon: du skämtar??!! (hennes ständiga ord i alla meningar " jag skämtar inte nu men" eller " du skämtar") Sen lägger vi på och hon kom inte till föreläsningen.

Medan jag går genom stan i ösregn kommer det fram en man och knuffar på mig och säger: flytta på dej! Jag var redan på väldigt dåligt humör genom min stressiga morgon, allt regn som var tvungen att komma precis då jag skulle gå + att jag har ett sådant fantastiskt morgon humör! så jag  kunde bara inte hålla tyst utan där utbröt sig ett litet gräl! Men skönt att få häva ur sig det man har också. varför hålla tyst om allt?! 

efter föreläsningen träffade jag Bella på bibblan där vi satt och pluggade om livmodercancer, så nu gott folk kan vi allt om cancer i livmodern. En sak som min kära vän Bella hakade upp sig på var varför kvinnors cancer inte verkade vara lika "viktigt" som männens prostata cancer. vi har haft väldigt många förläsningar om män som har/haft prostata och att vara anhörig till sådana män! Men inte en enda föreläsning om cancer i underlivet för kvinnor!!?? varför inte?! typiskt detta manssamhälle! (enligt Bella, men ja e beredd att hålla med där!!) Vi kvinnor är född till att inte synas, höras! men det ska vi ändra på!!

ha de bra gott folk! (om det är någon som hittat hit)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0