Söndag

Vilket bra väder det har varit idag. Kanonväder! Vi körde därför röjjardag ute. Saxen och röjjsågen i högsta hugg. Buskar flög och gammalt skit försvann. Vi gav upp efter ett tag. Orken tröt. Men vi hann få bort otroligt mycket. Nu ser man huset lite bättre iaf! Ser lite renare ut. Vi hann även med att få upp alla hyllor i garderoberna och fixa lite på dörren i hallen. Så nu ligger jag här med värk i kroppen och är helt slut! Orkar inte röra mig en meter till!!!


Lördagkväll

Jag är så nöjd. Tapeterna är uppe i matsalen, listerna ska målas en gång till bara sen är rummet färdigt. Det ser så fint ut. Jag är såå nöjd med valet av lister och tapeter. De gav mig lite ny och mera energi att fortsätta med de andra. Alla dörrar i huset är spegeldörrar utom 2 och en halv dörr. Ja de är på ena sidan men den andra är det en playwoodskiva för. Precis som de är på de andra två. Vi har funderat på att dra bort skivan för att se om de är speglar bakom men har inte orkat tagit tag i det än. Har haft så mycket annat som har prioriterats före. Men ikväll hände det. Vi slet bort på två dörrar och där bakom gömdes fina speglar:) såå nöjd! Nu ska de slipas och putsas och målas. Jobb jobb jobb. Men så fint det blir.

Idag har det som sagts tapetserats. Vi har fått upp hyllor i garderober, rensats, målats spalje och sytts lite. Vi hade barnvakt och de gjorde att vi hann göra lite. Imorgon hoppas vi på att få gjort lite också. Mest plock och så. Men även trappan ska slipas en gång till och sen ska det oljas, spaljen ska slutmålas och dörrarna ska slipas/putsas. Sen till veckan ska jag kika på tapeter till hallen! Tror det blir mörkröda. Men vi får se.


Torsdag

Målaren kämpar och står i. Det går framåt. Medan han slet åkte vi och hälsade på gammelmormor och gammelmorfar en svänga. Vi fikade och lekte en svänga. Sen bar det av till Lindbergs rean. Hemskt!! Usch vad mycket folk och superlång kö. Vi köade i typ 50 min. Wilma grät och var supertrött. Så usch det va Inte alls så kul!!! Gillar inte långa köer. De är bland det värsta jag vet!!! Sen somnade Wilma en snabbis å är nu vaken men trött. Jobbig kväll med andra ord! Hoppas natten blir bra ändå. Det är Martins kväll ikväll jag ska ut på en liten ridtur! Hoppas det går bra. Var ju ett tag sen man red och inte är man så smidig längre heller! Haha.


Bilder ....

Jag hade tänkt dela med mig av lite bilder. Men bloggen vill inte samarbeta. Så därför uteblir det.

Men dagarna går och nu är lägenheten färdigt städad, skönt! Igår hade vi tänkt åka till Kyrkis men elektrikern skulle komma precis i den tiden så vi får åka nästa gång istället. Det är svårt att hinna med allt när man renoverar. Men de är ju skönt när det går framåt här hemma också!


Trivs bra här

Vi trivs i vårt nya hus trots kaos och oordning! Ljud har bytts ut, istället för bilar, människor och dörrar som smälls igen så hör vi nu fåren när de brölar och en klocka som en av fåren har. Det känns som ett bra byte. Det är så lugnt och fridfullt här. Längtar nu bara till det har blivit mera ordning och att matrummet blir färdigt. Men de är på god väg.

Helgen har bestått av badhus på fredagen. Wilma tokisen tyckte de va spännande och ville bada i den stora bassängen med de stora barnen;) så där plaskade hon på ett tag med pappa medan jag satt kvar i den varma polen;) sen på lördagen plockade vi lite. Luftade elementen och lite sånt där. Nu är det sååå varmt och skönt här. I går åkte vi och städade lägenheten, nu har vi inte mycket kvar. Just ja, någon som vi köpa en diskmaskin. Har en golv diskmaskin i full längd men i smalare modell! Kanon skick!

Kram på er!


Tröttmössan

Både jag och Wilma har varit supertrött idag. Men vi visar trötthet på lite olika sätt. Hon har svårt att slappna av och vägrar lägga sig ner för då kan man ju råka somna!! Medan jag gärna vill lägga mig ner och vila ögonen. Men nu ligger hon och jag sitter framför tv:n med massa klementiner, såå gott! Och så kan man ju inte undgå att känna lite julfeeling då man känner lukten just klementiner eller apelsin.

El snubben tog på sig jobbet, såå skönt. Nu kan jag slappna av lite! Längtar till våra två rum nere är färdiga. Kommer bli så fint!

Imorgon ska vi åka och bada och sen bara ha en skön helgkväll mitt i allt stök. Vi behöver andas ut lite granna. Sen består helgen av plockning av grejer, städa ur lägenhet och syning/strykning och upp med någon gardin!

Kram på er, nu blire halv 8 hos mig!!


Lite till

De händer lite granna nästan varje dag. Listerna är färdiga och väntas på lite fogning och målning i matrummet. Spaljen är klar i trappan och väntar också på att bli målad. De tar sig. Idag kommer det en man hit och ska kolla på elen. Hoppas verkligen att har tid att komma och jobba. Skulle vara såå skönt om de blev färdigt snart. Ja, mycket jobb och mycket mera finns det! Men tror de blir bra tillslut.

Till annat än huset så bestämde sig lilla fröken för att vakna kl 05 idag!!! Har väl aldrig hänt, så undra vem av oss som kommer att vara tröttast när kvällen kommer! Ska åka och hämta en gunga senare idag så vi kan vara ute och gunga lite medan "gubbarna" här inne sliter:)

Kram kram


Sovrum

Wilmas sovrum är snart färdigt och redo för lite inredning. Tapetseringen gjorde jag och Anette igen. Vi börjar bli lite kaxig på det här nu, för det går ju såååå bra! De va svårt att få några riktiga bilder. Men ni får se dom ändå. Sen ska jag fixa fram lite bilder på rummen då de är gardiner och fixat också. Men som sagt det tar sig. Vi kanske sover där från söndag.

Kram på er!


Tiden springer iväg!!

Tiden bara springer iväg och det är egentligen massa saker som jag skulle ha gjort, typ städat bilen både på insidan och utsidan. Men de får vänta. Istället händer det grejer i huset hela tiden. Lekrummet är färdigt och redo för inredning och massa lek! Trappan tar form men är inte klar än. Wilmas sovrum börjar också bli färdigt, målas lister, tapetseras och el fix! Men de blir nog färdigt imorgon! Sen ska det städas och börjas flyttas grejer! Så i veckan kanske vi bor där. Vi satsar på det iaf! Så hinner vi i lugn och ro städa lägenheten och flytta saker! Sen är alla välkommen hem till oss på fika:)

Här nedan kommer ett litet smakprov på Lekrummet. På fond tapeten, är faktiskt lite stolt att de va jag och Anette som satte upp dem och att de sitter kvar;)


Saker börjar hända

Vi håller på för fullt i huset. Och har många saker som måste göras innan vi flyttar in. Bland annat trappen! Den börjar ta form!! Letar tapeter, vill hitta en varm tapet som passar till den fina trappan! Känns verkligen jättebra med huset! Mycket jobb bara men vi är sååå oerhört tacksam och lyckligt lottade med massa folk som hjälper oss!! Fler bilder kommer!

Kram på er


9 månader och 3 steg

Idag blev min lilla ängel 9 månader! Stora tjejen. Hon passade även på att gå sina första 3 steg!!!


RSS 2.0