Torsdag och snart helg

Som jag längtar till helgen nu. Inte alls för att vi ska på Ikea utan mer för att Martin är hemma och för att jag är så trött i skrivandes stund;) Ikea trippen är mer ett måste än att de känns roligt faktiskt. Men de ska ju handlas till badrummet så de blir väl roligt sen när de sitter uppe!

Nu är vi hemkommen från Kyrkis och Wilma sover och jag slappar i soffan. Har pratat med bästa Gabriella. Är så skönt att få snacka av sig ibland:)

Igår var jag ju som sagt till barnenshus, hittade en bilbarnsstol. Var halva priset på den nu. Så de va bra! Har inte stoppat in den i bilen än. Blir nog Martins uppgift tror jag!

Nu är det färdig kaklat och fogat upp i badrummet. Imorgon börjar de förmodligen att bygga duschväggen och skruva upp kommoden!! Nu liknar det ett badrum! Kanske vi kan duscha, gå på toaletten i mitten på nästa vecka:) lyx!! De blir färdigt innan bebisen anländer! :)

Idag måste vi beställa grejer för att göra en gipsmage. Vi gjorde det med Wilma i v 37. Och de är ju snart nu, vill göra det i samma vecka för att kunna jämföra.

Nu ska jag vila lite innan det är dags för bruden att vakna och innan det är dags för att börja med middagen. Spagetti och köttfärsås. Hmm som alltid känns det som! Har noll med mat idéer. Kom gärna med lite förslag:)

Kram på er!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/770028/images/2013/pic_510a71bdddf2b324e346ba29.jpg" class="image">


Ultraljud

Idag var vi eller jag och Wilma på en extra kontroll för pyret i magen. Barnmorskan var osäker sist om den låg som det skulle, dvs med huvudet neråt. Idag var hon lika osäker, en annan sköterska var också lika osäker så vi blev skickade för att kolla med ultraljud hur den lilla låg. Men den låg precis som den skulle! Det kändes skönt att få veta och skönt att få slippa göra en vändning. Har hört att de gör sjukt ont. Men som sagt den låg precis som den skulle och hjärtat slog så fint.

Så idag har vi åkt runt lite granna. Men innan vi var till bm handlade vi lite kläder till Wilma. Blev ett par jeans och två tröjor och en liten body till bebisen:) snart så får den komma ut. Som vi längtar!

Badrummet är kaklat nu! Det ska bara fogas på golvet imorgon sen sätta upp listerna. Sen ska grejerna på plats! Ja just ja, fönstret ska också upp!! Så nu får de skynda sig att göra färdigt fönstret, Sp!!

Ikväll åker jag och grannen iväg på barnenshus och hoppas på att få göra några bra fynd! Och en trevlig lugn stund utan barn:)


Familjen annorlunda

Kommer definitivt inte vi vara med i. Men det är verkligen roligt att titta på. Jag tycker att det ser sjukt roligt ut att vara sån stor familj men jag skulle själv aldrig orka det. Därför är det kul att få ta del av det i timme varje måndag:)

Idag har de gjort grunden i badrummet inför kaklingen imorgon:) jag har varit och beställt dusch idag! Skönt! Måste även iväg till Ikea och köpa ett skåp. Sen nu innan jag parkerade mig i soffan har vi fixat lite med kläder till nykomlingen. Se vad som måste tvättas och så.

Imorgon väntar johannesgården för oss. Perfekt då Wilma får busa av sig och jag får roligt sällskap:)

Nä nu börjar programmet och efter det däckar nog jag efter att ha hållit igång sedan kl 7 idag!

Ha en bra måndag:)


Lördag

Igår efter att Martin slutat åkte vi till badhuset. Wilma är som ett vattendjur, hoppar från kanten och bryr sig inte alls att hon kommer under vattnet. Efter det for vi hem och lagade mat och la en supertrött Wilma. Jag axlade om och åkte iväg till kyrkan. Kom hem rätt sent. Så idag är man rätt så trött.

Har hämtat hem tvillingvagnen idag. Skönt att man har börjat fixa lite. Är ju inte alla lång tid kvar nu. Spännande. Börjar känna mig mer och mer redo att föda nu. Väntar bara tills man kan få städa undan på övervåningen nu och fixa ordning med kläderna, byråerna. Men än så länge är det väldigt onödigt för att de inte är klar där uppe och de kommer skitas ner ännu mera. Men snart så... Är de väl klart!

Kram på er


Torsdag

Idag har vi varit på öppna förskolan och lekt. Supermånga barn som var där och lekte. När vi kom hem sov Wilma och jag satt ute en sväng och njöt av solen tillsammans med en fika:) nu har vi byggt ihop skötbordet vi beställde och ska snart börja med maten. Idag blir det nå ihopkok av de vi har hemma!

Toaletten beräknas vara klart i slutet på nästa vecka. Förutom att ett fönster som vi beställde för länge sen som inte kommit än! Hoppas att de kommer nu snart då! Så att allt blir färdigt! Wilma kommer nog sakna grabbarna som är här och bygger. Även dom kommer sakna henne tror jag;) hon släpper verkligen allt hon har när dom kommer! Älskar uppmärksamheten och spexar på för fullt. Då duger inte Mammsen kan jag säga. Är ju betydligt mysigare att sitta i deras knä än i mitt;)

Förberedelsen för bebisen börjar också ske. I helgen hämtar vi vagnen. (Hoppas den får plats i bilen bara)!! Sen väntar vi bara tills toaletten blir klar så vi kan röjja och städa undan där uppe. Tvätta lite kläder och se vad vi har! Ja bilbarnstolen ska väl också tittas till! På lördag går vi in i v36. Var till MVC tidigare i veckan och fick en ny tid nu till veckan för att Hon var lite osäker om hur han/hon låg. Så vi får hoppas att den ligger som den ska så vi slipper åka på ul och ev någon vändning. Men känner mig väldigt lugn än. Är ju ett bra tag kvar innan den ska komma! 1 månad typ. Så den hinner no vända sig riktigt. Känns som att om vi skulle vända den nu så kommer den snurra tillbaka igen. Krabaten här inne är väldigt rörlig!

Nä dags att köra igång med maten innan mannen kommer hem!


Lördag

Idag vankas det ettårskalas och städning. Sågspån och damm finns överallt hos oss. Spelar ingen roll hur mkt vi dammsuger så har vi det överallt. Så några vändor med dammsugaren blir det idag.

Jag har någon dille på semlor. Gah! Skulle lätt kunna trycka i mig flera stycken. Wilma har kommit hem från mormor och morfar men sover nu snällt ute i vagnen medan jag har tryckt i mig en semla och ligger i soffan!

Badrummet ska kaklas till veckan. Så här händer det grejer!! Elen är dragen och väggar sitter på plats. Vi ska beställa resten av grejerna nu i helgen, Så som tvättställ, badkar, duschvägg (måste åka iväg å handlas!), blandare, spegel och lampor! Jobbigt att bestämma sig. Men dock så skönt när det är färdigt!


Trött

Nu har vi lagt Wilma och jag tror jag ska äta något och sen lägga mig själv å!

Nu har jag beställt kakel och kommod och toalett:) väggarna för badrummet sitter uppe, stommarna iaf. Elektrikern ska komma imorgon! Det händer grejer. Det går fort fram känns det som! Såå skönt! Ska beställa resten till veckan så som dusch, badkar och handfat!

På lördag går vi in i v35!!!! Galet. Jag har knappt fattat att jag är gravid. Så snacka om snabb graviditet. Hinner väl inte fixa färdigt det som ska göras innan jag ska in och föda! Gah! Hjälp!! Så till helgen ska vi fixa fram lite kläder som vi kan använda. Och byta plats på Wilmas kläder som ska in i en garderob och syskonet ska få överta hennes byrå! Men eftersom badrummet byggs uppe så är det lite rörigt. Men ja just ja. Skötbordet är också beställt. Så ja lite har jag ju hunnit fixa! Och än ska ju inte bebisen få komma! De är en aning för tidigt än. Den får snällt vänta i några veckor till! Tänk att såhär kände jag inte alls när jag väntade Wilma. Då var jag skapligt less den här tiden och nu har jag knappt fattat att jag är gravid. Har inte knäppt ett enda kort!!! Stackars unge!


Torsdag

Blev sent igår. Eller ja sent och sent. Sent för mig iaf:) och ingen sovmorgon idag så nu är man seg och trött. Blir en slappardag. Längtar redan till ikväll så jag får sova:)

Vi hade en mycket trevligt kväll igår. Vi var 11 st morsor. Kvällen bjöd på många skratt och tokiga historier. Och sen en middag med dryck och annat för 45kr. Inte helt fel;) Martin tyckte vi valde bra dag att åka på, så han kunde få se på hockey utan någon som störde;) vet inte vem han syftar på;)


Tisdag

Det händer inte så mycket nu därav dålig uppdatering. Badrummet byggs det på. Men än bara massa grundjobb så för ett otränat öga som mitt så händer det väl typ inte så mycket.

Igår for jag och Wilma med ett gäng andra mammor och deras barn på buspalatset och lekte. Det uppskattades mycket av dottern. Hon sprang på och lekte mest hela tiden. Hon är som en liten mini gladiator;) men nog blir det fler besök där allt.

Imorgon ska jag ut och äta middag med några brudar. Blir nog en trevlig kväll:) och på fredag står badhuset på schemat och Wilma ska spendera natten med mormor. Vi har funderat på vad vi ska hitta på för lyx på fredagen. Men de lutar åt en go middag hemma i lugn och ro och en film o soffan. Det är lyx nog för småbarnsföräldrar;) ska bara komma på vad för film och vad för mat:)

Nä nu ska jag försöka vila mina trötta ögon till ljuva ljudet av sågar, hammare och gubbröster;) mysigt sörru! Men fint blire, hoppas jag;)

Kram


Kladdkaka

Nu kan jag inte motstå längre. Kladdkakan är i ugnen och Wilma är lagd. Nu ska jag ha en lugn stund framför tv:n tillsammans med en bit kladdkaka innan det är dags att sova. Men först fylla i lite mammadagar:/ så drygt!! Men jag vill ju ha pengar så det är bara å göra! Går ju fort egentligen.

Börjar verkligen kännas att det närmare sig att bli tvåbarnsmamma. 50 dagar kvar, typ. Exakt kan man ju aldrig veta. Kan ju lika gärna vara 30 som 60 dagar kvar. Hmm dags att fixa det sista kanske?!! Sängkläder, någon som vet vart jag kan köpa täcke och kudde för vagn/vagga för ett bra pris?

Kram


Torsdag

Martin är hemma från jobbet och har dödssjukan. Förkylning. Wilma är snorig och jag tror det är tänder på g. Jag har ont i fogarna. Men har lånat ett bälte som faktiskt hjälper. Skönt. Även om det fortfarande känns så känns det bättre.

Snickaren är här och har röjt ner väggar och golv. Skönt att det egentligen är på g. Vi får börja våra dagar betydligt tidigare nu vilket också betyder att man är mycket tröttare nu:/ men hellre de och få badrummet gjort någon gång!

Idag trotsar jag min trötthet och åker iväg till Evelina och Filip för lite umgänge.

Sen såklart måste jag gratulera mina fina vänner i Övik som har fått en liten maximilian<3 nu är väntan över och livet börjar på riktigt!!

Äh nu måste jag ta och göra oss ordning om vi ska komma iväg!

Kram


Klätterapa


Flyr hemmet ett tag

Sitter hos mamma och pappa, jag Wilma och Walter. Ska snart åka hem. Men när man har hantverkare hemma kan det faktiskt vara skönt att fly hemmet en stund. Den här dagen har det varit i princip hela dagen. Rätt så skönt faktiskt. Även om bygget sker på övervåningen och jag kan röra mig fritt på nedervåningen så är det rätt skönt att slippa ta en strid med Wilma sisådär var 5:e minut, hon vill ju såklart vara med i bygget. Vet inte om det är så populärt och ha med en ett åring och tidsmässigt så lär det inte gå fortare heller. Så just idag smet vi iväg så fort Wilma vaknat.

Igår var vi som sagt på badhuset. Mycket lugnt och skönt faktiskt. Var inte alls mycket folk där. Så vi plaskade på ett bra dag.

Ikväll blir det taco för min del med några mammor. Känns helt okey faktiskt:) lämnar över hemmet och alla sysslor till Martin med glädje:)

Nu händer det grejer i Övik!! Längtar så mkt till mms med en gullig bebis på:) Kraaam!


Vardag

Imorgon så återgår vi till vardagen. Martin börjar jobba efter att ha varit hemma i två veckor! Man har nästan vant sig vid den lyxen. Men skönt att få komma igång igen också. För hur som helst så blir ju badrummet aldrig klart om inte vardagen får komma och bebisen kommer ju aldrig komma ut om inte dagarna fortsätter. Så den är faktiskt välkommen även om det känns lite motigt. Men de är bara å ställa klockan för imorgon kl 7 står snickaren här och börjar på vårt nya badrum! Jag ska iväg till mvc för rutinkontroll och tar som vanligt med mig mitt busfrö. Hoppas att hon inte river ner allt för mycket:/ men vad gör man?! Vet att de inte alltid är så populärt att ta med sig småbarn, men såhär är livet;) sen på eftermiddagen blir det eventuellt badhuset.

Idag har vi varit på möte på förmiddagen och sen har vi inte gjort många knop. Varit ute en svänga på kvällskvisten för att få lite luft. Sen ringde grannen och berättade att de hade fått lamm. Så nu i veckan ska vi ta oss dit och kolla på söta lammungar:) undra vem som kommer tycka de är mysigast. Jag eller Wilma;) jag kanske kommer hem med ett lamm, vem vet;)

Ja jag väntar fortfarande med spänning på att min väns barn ska komma ut. De hade tid den 25/12. Så nu har vi väntat nog!! Varje morgon kollar jag på mobilen för att se om något har hänt! Inatt hoppas jag verkligen! Man undrar själv om det kommer gå över, mitt på dagen eller tidigare. Jag ställer in mig på att få gå över. Men hoppas bara att badrummet hinner bli klart först;)

Undra vart Wilma ska luta sitt trötta huvud när magen är borta?!


Seglördag

Idag är det seglördag här hemma. Har varit ute på gården en svänga och hämtat ut mitt nya strykjärn. Som jag naturligtvis har testat! Så nöjd!! Började byta julgardinerna i köket. En är bytt och en är påväg att bytas men måste sys först! Men nu har jag en lunchpause, Wilma sover, Martin kollar på skidor och jag ligger här bredvid och slöar! Vi får se vad kvällen bjuder på för nå. Just nu inget planerat.


Fredag

Då va det fredag igen då. Vi har dragit ut gammelköket så att badrummet kan börja byggas på måndag! Så otroligt skönt!

Vi ligger sega och trötta i soffan efter att ha ätit mat och blåbärspaj. Wilma sover och snart ska jag också göra henne sällskap, trots att det är fredag. Sover dåligt om nätterna nu. Svårt att sova i samma ställning i mer än några minuter. Nu börjar kroppen ge med sig och gravidkrämporna börjar komma. Ont i fogarna och trött som bara den! Jag går in i v33 nu och börjar verkligen längta tills den lilla ska komma ut.

Julen har plockats bort och imorgon plockar jag ner julgardinerna och sätter upp vita och fräscha. Nu vill vi ha hit våren! Inte behöva pylsa på massa tjocka vinterkläder, ha ljusa och långa kvällar. Så nu väntar vi först in en bebis och sen vår och sommaren. De här året har jag beställt en varm och solig sommar!


längtan

 
 
 

RSS 2.0