Redan helg

Ja typ så är det ju det. Jag ska jobba men de är ändå helg. Helgen som var hade vi ju besök från Ö-vik. Det var en mycket trevlig helg och i fullfart gick den! Igår var vi på BVC, barnen vägdes och mättes. Kära nån vad tiden går fort. Om en månad blir Wilma 2 år! 

Jag har beställt tapet till August rum nu. 
Kommer nog bli snyggt! 

❤️

Slipning

Nu är golvet slipat i hallen och i August rum. Nu ska de spacklas en sista gång och slipas såklart. Sen ska lister upp  de hade vi försökt hinna med denna vecka. Vi får se hur de hinns med. Sen ska de målas och tapetseras😃 


Det är svårt att få en bra bild. Men här ser man lite av golvet efter slipning men innan lutning. Det här är Augusts rum. Ska försöka hitta någon läcker tapet! 

Idag är det faktiskt ingen vanlig dag ska ni veta. För sju år sedan var de många med mig som gick å väntade och blev så glad när vi fick höra att en liten Lydia hade fötts. Jag blev moster för första gången. Jag, mamma och pappa  åkte till BB i Mora för att få se denna underbara människa. Idag blir hon sju år! ❤️ Lika underbar och Söt idag som då. Så ikväll ska vi på kalas. 

Själv är jag rätt seg å trött efter en rätt så intensiv helg. Hoppas barnen har samma plan som jag idag. slappning

Uppe med tuppen

Jag är osäker på om vi behöver en tupp hit. August är verkligen en morgonpigg kille. Inte alls likt sin storasyster som kunde sova till 9:30. De finns inte en chans att han skulle kunna sova så länge oavsett läggningstid. Sover han länge är de till 7:30 typ. Men vanligtvis vaknar vi mellan 05:30-06:30. Just nu ligger jag i soffan och ser när vår vilding river runt. Martin och Wilma sussar sött. Wilma var på badhuset igår med sina fastrar, jag jobbade och Martin och August var hemma.  

Jag ska pussa och umgås med min familj idag innan jag ska jobba ikväll. 

En bild på Wilma som somnat i cykelkärran❤️ 

Kiss i pottan

Wilma har börjat kissa på pottan 😍 hon är så duktig. Hon går utan blöja och så har jag tagit fram pottan och sagt "när du ska kissa får du kissa på pottan " hon fixade galant innan läggdags igår och nu på morgonen. Hon låg och kollade på tv och helt plötsligt reser hon sig för att gå på pottan och kissar, vilken tjej👏👏💕💗💕 vi får väl se hur det går i fortsättningen!  Sen hon börjat på dagis så har orden börjat komma mer och mer. Imorse frågade jag om hon ville ha gröt hon svarade "nä älling". Hon har helt plötsligt blivit stortjej. Hon säger "aj aj" till sin lillebror när han drar i förbjudna saker och tar fram leksaker till han istället. Men den där lilla terroristen bryr sig inte ett smack om det. Han är en målmedveten kille! Ska han dra i den där sladden spelar det ingen roll hur många km bort man för honom, han kommer tillbaka! Haha ja, Wilma hon gör också förbjudna saker. Men ibland är hon på terroristens sida och ibland på vår. Det gäller att spela väl som mamma för att fortsätta ha henne på min sida. Den rätta sidan 😅 

Nu är det bumbibjörnarna som gäller i en låda samtidigt som August spelar lite ljuv musik till! Ha en skön fredag! 



gult är fult..

eller.. jag tror att vi ska måla i lite gulvitt i hallen uppe och dörrarna ska vara grå. Äggskalsfärg, lite gammelgul, hänger ni med? och ljusgråa dörrar. Fy vad svårt det är att bestämma sig. Trodde jag hade bestämt mig med gråa tapeter och vita dörrar... nu har jag helt ändrat om. Jag blir galen på mig själv och mina snabba ändringar. Jag orkar inte med mig själv!!! En del av mig är väldigt säker men sen har jag en velsida som jag kan bli galen på!! Är det inte bara å bestämma sig och inte blicka bakåt. nope, jag velar och velar. Där är en anledning till varför jag ALDRIG skulle kunna tatuera in något. Då har jag ändrat mig och tycker att det är typ det fulaste man kan ha sen. 
 
I helgen ska jag jobba. Vi är lite småförkylda hela gänget. Jag hade migrän imorse, barnen griniga och snoriga. Tog mig ut på en liten runda ikväll så att jag fick friskluft. Det behövdes. Men kära söta vad mörkt det blir nu på kvällarna. Fick leta fram ficklampan här hemma, det är liksom ett måste när man bor här ute. Det är en sak som jag tänkt på. Jag är väldigt mörkrädd och har alltid varit. Men här har jag aldrig varit mörkrädd. fast det är otroligt mörkt ute. Visst jag är väl inte ute och ränner speciellt mycket när det är mörkt. Men ibland är man ju ut och typ kör in bilen eller när Walter levde tog en promenad med honom. Men det är svårt att beskriva, men det finns något slags lugn här, något som får mig att slappna av. Ni som känner mig väl vet att jag kan vara en speedad människa som oftast har massa saker på G. Därför var nog den här platsen ämnad för mig att bo på. Lugnt, tyst och massa småsaker som man alltid kan sysselsätta sig med och tid för att tänka. Visst, ibland blir jag galen på att tänka och skulle mer än gärna slippa behöva göra det på en dag. men min hjärna fungerar inte så. Får jag då inte utrymme till att fundera och tänka kraschar hjärnan, så därför behövs det ett ställe där jag känner mig lugn och där jag kan få utrymme till mina funderingar utan att någon stör. Jag skulle bli galen och behöva bo på ett område där alla bor inpå varandra. När man ska gå och hämta posten så ser man tio människor som också hämtar sin post. Näe, jag trivs här! Jag hoppas mina barn också kommer att trivas här så bra som vi gör det! Det är bara lite djur som fattas här:) 
 

url.jpg

Ha en skön kväll! 


Jag älskar de som avbryter..

Har försökt skrivit här ett x antal gånger men blivit avbryten samtliga. Det är inte lätt att få något gjort. Många projekt hinner man börja med men få slutföra. Vissa saker vet man inte ens att man börjat med utan man kommer på det med tiden. Tvättar som glöms hängas upp och som får tvättas om, mat som bränns, saker i kalendern som inte görs eller som inte ens har skrivits upp för då man tänkte skriva upp det kom något annat ivägen. Känner ni igen er?! 
 
Här om dagen satt jag och martin som många andra kvällar i soffan och pustade ut efter dagen. Ungarna sov och vi satt i varsin sida av soffan och halv sov. ( med varsin mobil, jag vet jag stör mig på det nå grymt. men det är svårt att inte göra det) Jag berättade om min dag. Om hur lång tid det tog för mig att göra färdigt middagen. Vill ni höra, vissa känner säkert igen er andra inte (kanske ni utan barn)
 
Jag går till kylen för att ta fram en lök. Ska göra spagetti och köttfärsås men har självklart inte tagit ut köttfärsen i tid. så den är stenhård!!! Innan jag hinner ta fram skärbrädan och kniven hinner August ramla och slå sig. Avbryter och går iväg. Kommer tillbaka, tar fram kniven och skärbrädan. August har då kommit till mig och står och drar i mina ben. Hmm trött redan, ja ja, måste lägga honom, men vore bra om han får i sig något först. Gråt gråt och gnäll under tiden. Mosar en banan och ger honom. Då vill wilma också ha banan, hon vill också bli matad. Jepp, fixar det. tittar på klockan som springer iväg. Pip pip, ett sms. får kolla på det sen. Byter blöja på august, klär på honom och går ut och lägger han. HAn vill inte sammarbeta sådär jättebra utan gnäller. går in, wilma har bajsat. hör hur august är missnöjd, byter på wilma och går direkt ut till honom sen. stoppar i en napp. Går in och ska fortsätta. Vart la ja den där löken nu då!?????? humöret börjar tryta, går runt och letar, Hittar den tillslut. Tar fram grytan, hackar löken. och wilma vill mig något. avrbyter igen för att gå dit. fixar det hon vill och går tillbaka till min matlagning. hmm vart var jag nu då.. steker på, kokar vatten. August har tappat nappen. dra bort köttfärsen från plattan eftersom man måste stå där hela tiden pga stenfrysen köttfärs!!!! Ja tillslut kommer jag tillbaka, wilma är hungrig och vill ha mat nyss!!! jag med! Men de är de nog ingen som bryr sig i;) riiing rring.. Men tillslut är jag färdigt mer än 1 timme senare. Hmm vem sa att det går fort att göra "snabbmat"?! Just ja sms:et, där är anledningen till att jag kanske inte är såå snabb med att svara! Jag hinner inte:) 
Ja de där var en dag när ja skulle göra middagen. men de ser ungefärt lika ut varje gång. Lite mer eller färre pauser bara:p Men jag älskar det. Kanske inte pauserna i sig och att aldrig bli färdigt med det man ha börjat med. Men de personerna som gör mina pauser, utan dom vore jag ingenting! 
 
August rum håller på bli färdigt iaf. vi ska slipa golvet i hallen och hans rum nu i veckan. sen ska vi försöka hinna * med att luta golvet också innan någon hinner förstöra det:P Men ska bli sååå skönt. Nu är martin och tränar och jag lägger barn. Jag skriver, pausar för att stoppa i napp och går tillbaka och skriver. haha!!! men nu sover nog båda tror jag. så jag ska gå ner och röjja upp bombnedslaget som på nå konsitgt sätt händer här varje dag! puuust:P 
 
kram på er! 
 
 
 

Tyyystnad

Idag har Wilma varit hemma från dagis. Så de har varit allt annat än tyst här hemma. Men sen åkte Martin och barnen iväg till "onah" medan jag passade på att dammsuga nedervåningen. Det behövdes kan jag säga! Kära nån va skitigt de va! Sen tände jag på i kakelugnarna, levandeljus och så kokade jag en kopp Tea och bara njöt av tystnaden!! Såå skönt! Martin. Kom nyss hem med två sovande barn' vara bara å bära upp till varsina sängar! Ny energi kan man säga!! Hoppas jag är en bättre mamma imorgon! 






Kalkonslakt

Helgen är förbi och jag ligger död i soffan. Helgen har gått i 110. Jag har jobbat. Innan jobbet i lördags var vi och hämtade kalkon. Där blev vi kvar ett tag.  
Ni ser ju varför 



Martin kastade sig upp på ryggen. Wilma lika så. Eller ja hon fick hjälp upp och vägrade gå av. Wilma är en hästtjej. Tur Wilma inte förstod när ägaren sa "ni får åka hit hur mycket ni vill och när ni vill". Då hade väl Wilma flyttat in. De fanns ju inte bara hästar. Utan får, lamm, kycklingar, höns, kaniner och katter. Rena drömmen för Wilma. Ja, jag och Martin gnällde inte vi heller😜 så mysigt med massa djur! martin var på vippen att ta med en kattunge hem! Phu😉 

Imorgon väntar en ny vecka, ingen vila här! 

Puss på er! 

RSS 2.0