Höstväder då de är som bäst!
måndag

Vi väntar in Evelina & Filip som ska komma och umgås lite med oss. Trevligt med kaffesällis och trevligt för barnen med leksällis😄 det lockar lite mer än tvätthögen som borde vikas. Det kan tas senare😉 

Ikväll drar jag & emma ut till Lillbo för att hälsa på Viktoria för lite tjejsnack och mys.  

Jag försöker komma på en födelsedagspresent till Martin som fyller år snart. Tänk vad svårt. Jag har några idéer men vet inte vad jag ska hitta på😃 Löpband är något han vill ha iaf. Men vad svårt att veta vilket som är bra och mest prisvärt! 

Ja nu ska jag koka kaffe till mig och Evelina 💙

Söndag

Finns det något stressigare än griniga barn?! Gah.. Det stressar mig och gör mig så irriterad. Hela helgen har varit ett enda stort grin. Kanske inte 24/7 men typ 23/7😡😡😤😤 sen är de ju inte de lättaste att fråga vad som är fel heller när ingen kan ge än ett svar. 

Vi tog oss iaf ut på en lite skogspromenad med ungarna. Tvillingvagnen var med. Men i slutet åkte ingen i den!! Vi har inte fått några vagnälskare. Men den trippen gick hyfsat bra ändå. Med minimalt med gråt. Men sen körde de igång. 

Här är en bild på vår Toker iaf 😂Hon ville absolut inte åka vagn. Utan tyckte de var roligare att gå och att sitta på pappas axlar!  

August har verkligen kommit i den riviga åldern. Allt ryker. Var Wilma verkligen såhär?! 😅 hittade honom i trappen tidigare. Hur snabbt går det inte?! August är den tysta typen som smyger fram och river medan Wilma var en skrikande orkan! 

Nu ska de bli skönt att få åka och spela innebandy!! Slippa gråtande barn ett tag. Jag lämnar med varmhand över till Martin😃👌Fredag

Den här helgen är efterlängtad. Efter att ha jobbat två helger på rad känns de skönt att få tillbringa denna helg med familjen. Idag är vi hemma och tvättar och städar. Är lite seg efter att August har ätit ovanligt mycket i natt. Å sen var de morgon kl 6! De är mycket tidigt i vår familj. Så vid 8 sov han igen. 

Slut på allt hembakat är det också. Får se om vi hinner slänga in nå i ugnen!! Om orken finns!😜

Å hösten är här på riktigt. Skrapa rutor på morgonen, frost och kyla. Känns faktiskt ok efter en kanon sommar. Även om allt är betydligt lämpligare när det är varmt ute! 

Höst

Idag upptäckte jag en ny stig bakom oss. Helt underbar och mysig! Det här är bland de bästa med att bo såhär "ute på landet", att man har nära till promenadvägar där man inte behöver träffa massa människor. Där man kan få gå och filosofera själv. Stanna upp några minuter och tänka! Jag älskar att bo här! 
Ny mobiiiiil

Yes! Den här ska jag inte skicka tillbaka! Jag är nöjd!! 

Nu vill vi hälsa på  barnens yngsta kusin och mosters Lillgrabb! Wilma är på dagis och August sover. Jag har dragit lite tapeter i August rum och sitter nu och fipplar med mobilen tillsammans med en kopp kaffe! Ska snart ta ett ryck till. Vill bli färdig nyss! Men tapeterna i August rum är inte bestämt. Funderar på att ha de vitt och en fondvägg i någon rolig färg eller något roligt mönster. Men de är ju förarbete som är värst!! Tar längst tid och är så drygt! Även om rummet inte alls är särskilt stort! Vi har även hittat ett fönster som ska sitta ovanför dörren ut till hallen! De kommer nog bli jättesnyggt! 

Nä nu ska jag skynda mig lite innan Agge vaknar!
Jobb och sjukstuga

I Helgen har jag jobbat. Känns roligt att få komma ut lite och använda de få hjärncellerna som finns kvar efter amning och barnafödelse. Man får skaka sig ur bubblan och se lite annat än blöjbyten, myspys och matning. Men det som kanske är skönast är att få komma hem. Att få åka iväg en stund och känna en liten saknad när man sätter sig i bilen påvägen hem och få träffa sina gryn när man kommer hem!:) 
 
Nu har vi sjukstuga här. Så idag har vi bara tagit de lugnt. Jag ska försöka ta mig ut och få lite friskluft lite senare idag. De behövs känner jag. Man blir rätt seg och bara vara inne. Fick även ett mess idag om att en ny mobil är påväg till mig. Gött! den här gången ska jag inte skicka tillbaka den!! 
 
En rolig grej är att några av mina orkideér som varit typ död, närå men vilande som det heter i över ett år har börjat knoppa. De har varit vilande så länge så jag minns inte ens vad de är för färger på dem. Så de blir lite suprise när de börjar blomma:) 
 
Vi som tänkte tapetsera själv i hallen uppe, lejde visst bort det. Men de känns skönt. Så kan man släppa det. Tapeter är bestämt, hur vi gör med golvet är bestämt och vi har hittat ett fönster. Det är bara Augusts rum som inte är bestämt. Och de ska vi verkligen försöka göra själv. Det är ju inte alls så stort. Men helt bart liksom. De ska upp tak och golvlister, spacklas, slipas, målas och tapetseras samt fixa golvet! Så ja, det är en del ändå. Ni som har lite å göra och vill worka vet vart ni ska åka;P 
 
 
Hej då, ha en bra dag! 
 

Bibliotek

Idag for jag och barnen till biblioteket efter att ha hämtat upp Wilma på dagis. På bibliotek ska man vara tyst är de väl sagt. De reglerna bröt vi ganska på en gång. Wilma sprang runt och kollade på varje lite bok, pratade högt och hälsade på alla och August kröp runt som en galning och drog ut böcker på nedersta hyllan. Han har ju börja rest sig och då är de lite vingligt. Reser sig och sen ramlar. Så lite bebisgråt delade vi även med oss. Ja några böcker fick vi med oss hem. En till mig och några till barnen, eller ja Wilma. August vill mest äta upp dom!:)

I helgen har jag ju jobbat. Tänk så kul! Känns otroligt bra och känner att jag just nu har hittat rätt jobb för mig. Iaf just nu i livet. Men ja, jag är ju mammaledig och har bara tänkt att jobba lite extra!

Nu ska jag kolla igenom lite kläder som jag beställt. Misstänker att jag kommer få skicka tillbaka några:/


Boktips

Tages varmt emot!


Stortjejen vår

Vår stortjej vinkar glatt av oss och springer in och leker. Inskolningen går exemplariskt. Så skönt. Under tiden har jag och August tagit lite promenader, druckit kaffe och hälsat på lite folk. Nu är vi klara för den här veckan, nästa vecka kör vi längre pass men det går nog bra. För som de är nu vill Wilma inte hem!!

August växer också, kryper på som en galning och drar sig till saker och brottar ner alla som kommer i hans väg. Mitt hår finns överallt, August drar som en vilding i mitt och Wilmas hår. Tur för martin att han inte har nå!! Inga tänder är påväg.

Imorgon väntas jobb för min del. Hela helgen ska jag jobba.

Kram på er


Friday och jägarexamen

Nu är de helg. Väntar bara in gubben min;) mor och far min kommer och äter mat senare ikväll. Har halvstädat. Inte lätt att göra det när man är ensam med två trollungar! Världens bästa såklart men även världens busigaste. August kan han med;)

Nu sover August och Wilma ligger framför tv och slöar. Ja, jag med;)

Igår grejade jag & Martin de sista på jägarexamen. Nu kan vi jaga. Så kul! Åkte till sjuktbanan tidigare idag för att hämta nå papper och då satt de ett gäng där som skulle ta examen. Kändes så skönt att mitt va fixat då:) fast de har varit superroligt att göra det. De enda sura är att de kostar massvis med pengar. Annars har de enbart varit roligt! Nu ska de handlas in bössor och skåp. De är ju också billigt;)

På måndag ska Lillfröken skolas in på dagis:)


Helg

De längtar jag efter fast de bara är onsdag. Idag är de en sånhär tröttdag, då man längtar tills man ska få gå och lägga sig direkt när man vaknat. Det är sånna dagar man måste fylla med massa saker så att man inte somnar!!

Väggen är uppe nu och August har ett rum. Eller ja, ett rum men inga tapeter eller golv är fixat men snart så. Även hallen ska få tapeter, färg och golvfix. Ska ta hem tapetprover snart för att se vad de blir. Men helgen som kommer ska vi inte fixa nå hemma. Bara vanligt fix. Ja, jag & Wilma ska ta en tur på stan också. Lite shopping står på schemat. För fröken och lite till lilleman också. Men lämpligast är ju att beställa. Men skor är lite svårt att beställa tycker ja!

Ha en bra onsdag! Jag väntar på en vän för att komma ut å gå! Kram!


yeah

 
 

6 månader

Idag blir vår lilla prins 6 månader. Tiden går fort och mycket har hänt på de här 6 månader för lilla August. Tänk vad de utvecklas snabbt de första året. Han har börjat äta gröt samt en smakportioner i mat/ dag. Han sätter sig från liggandeställning. Han tar sig fram. och mest bakåt. Men det dröjer nog inte många dagar förrän tempot har växlat upp några hastigheter. Han tittar på sin storasyster med glädje i blicken. Men är mest mammaspojk. Såklart <3 
 

RSS 2.0