Tomatplantor


Dålig bild, ja vet. Men jag har ju skrivit tidigare att jag planterat tomater. Här är en planta. De växer. Nu håller vi tummarna att de fortsätter växa och ge oss tomater i sommar! Det är lite roligt att se och sedan roligt att få smaka de man själv har sått! En gammal arbetskamrat bodde i ett hus med dass. Hon berättade även att hon gödslade sitt land med sin egen skit. Skulle ni kunna äta det?! Personligen kräks jag av bara tanken! Färgträning och sjukstuga
Vi tränar färger med Wilma här hemma och August vill också vara med. Dock är han vår terrorist också, han förstör och river ner det vi hänger upp. Wilmas dåliga tålamod sätts på prov. 

Vi fortsätter också att vara sjuka. Himla tråkigt!! 

Sista veckan

Det här är sista veckan på min mammaledighet. Lite sorgligt på nå vis, eller på många vis. Men ett nytt kapitel väntar. Martin kommer vara pappaledig någon dag i veckan och jag kommer arbeta 75% så vi pysslar ihop det. August börjar inte dagis förräns till hösten. Känns lite konstigt att tiden har gått så fort. Våra små bebisar har blivit lite äldre, men bara lite 💕 

Vår trädgård börjar vakna till liv. Lökarna kommer fram samt rabarberna börjar visa sig, även pionerna tittar upp. Hönsen känner också av att de är vår. Två av hönsen ligger på ägg. Samma ägg, vi måste bestämma oss vem som ska få ligga på dom och lägga henne ifred. Så får vi se om de andra härmar och också vill ha små kycklingar. Vi ska även kläcka fram småkycklingar via maskin. Har samlat ihop lite ägg ifrån olika höns så nu får vi se om vi lyckas. På måndag startar vi maskinen och 21 dagar efter det får vi se hur många kycklingar vi får. Spännande. De som inte ligger på ägg är ute och njuter av solen och gräset. Helt underbart! 

Jag har även satt tomater, ska bli spännande och se om det blir några tomater. Tog en gammal tomat och skar en skiva och la ner den o jord. Och nu har jag massor av tomatplantor. Nu ska de bara se till och fortsätta växa. Och såklart ge tomater! Måndag!


Älskade Wilma, en riktig djurvän. Här är hon inne hos hennes pullor! 

Här är tuppen med en av hans höna. 

SöndagIdag har solen lyst och vinden har blåst på oss. Men jag hittade en plats i lä med kaffe koppen i handen. Ja jag satt inte där hela dagen. Vi flyttade hönsgården och satte upp resten av nätet som vi inte gjorde ifjol. Hönorna gick ute och pickade. Våren är här. Tänk vad man har saknat solen. Så fort den tittar fram känner man livet inom sig. Man får energi! Jag behöver sol, nyss och mera! 

 


Välkommen sol!

En stjärna av guld

"En stjärna av guld det borde jag ha
för det jag klarat av
Att jag gjort det så bra
 
Den resa jag gjorde borde ingen få göra
En stjärna av guld det borde jag ha
 
Jag är vacker ikväll
Kan ingen se att jag är vacker ikväll
Vacker ikväll
Kan ingen se att jag är vacker ikväll
 
Jag kan vara stolt
Det borde jag va´
Var nere på noll men jag kom tillbaks
 
Att vända sig om fastän det gör så ont
Jag tar det från början
Jag kan vara stolt
 
Så jag är vacker ikväll
Kan ingen se
Att jag är vacker ikväll
 
Tar på mig nåt jag tycker om
Så andra mänskor ser sig om
Å önskar att det vore dom 
Jag är vacker ikväll
Kan ingen se
Att jag är vacker ikväll
Vacker i kväll
Du borde tycka om mig"
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0