Vem äger Sverige? Du, jag? Vi? Dom?

Vem kom ens på att yttra sig med meningen "Sverige är det svenska folkets hemland, inte  hela världens socialtjänst"? Pinsamt, mycket pinsamt! Den personen lär hoppat av Eller aldrig gått i en skola, tittat på nyheter eller kollat lite längre än Sveriges gränser. 
 
Jag har inte gjort någonting för att just jag och min familj ska ha det såhär bra. Uppvuxen med mat på bordet, tak över huvudet, skola att gå till för att sedan kunna i princip välja att bli det vi vill bli. En trygghet som inte alla i världen ens vet vad det är. Vad har jag gjort som inte de har gjort? De är precis lika mycket värda att få bo och uppleva den tryggheten jag har. Och jag är precis lika lite värd som de över att befinna sig i en ständig skräck, krig, tortyr och svält. Men nu befinner jag mig här och de befinner sig där. Mitt land är precis lika mycket deras land. Jag äger inte Sverige. Eller så kan man vända på det och säga att det här landet är precis lika lite mitt land liksom lika Lite deras. Vad har du gjort för att förtjäna att bo här? och vart någonstans ser du att du äger Sverige? 
 
Läste även en annan sak att vi inte kan hjälpa våra egna Så varför hjälpa dom andra. Vadå våra egna tänker jag. anser du verkligen på allvar att grannen är din egen? Och menar du verkligen att du bokar av din utlandsresa för att hjälpa din granne som har det svårt? Ger lite av dom pengarna eller köper nya kläder till grannbarnen?  Det är lätt och säga dessa ord. Hjälp våra egna först. Men lever Du själv upp till dessa ord? jag själv anser inte att grannen är mer min "egen" än vad barnen som drunknar på väg bort från svält och krig eller de som torteras, våldtas eller mördas. Om du gör det, hur tänker du då? Vad gör att den är mer din egen? För att ni pratar samma språk? Samma hudfärg? bor på samma gata? Berätta gärna för jag förstår verkligen inte den där meningen. 

RSS 2.0