regnväder

Det är faktiskt lite skönt med regnväder. Även om jag känns i huvudet så känns lite lite skönt. Att få vara inne och dona på. Även att de inte är snustorrt i gräset till imorgon. Har målat lite, tvättat och ja matat, bytt blöja och faktiskt hunnit läst lite bok medan barnen sov, men de slutade med att ögonen gick i kors. Jag är såå sjukttrött. Trots några koppar kaffe skulle jag kunna somna på några sekunder. Men nu är Wilma vaken och jag hör hur hon donar på. 
 
Imorgon är det sista april, kasor ska brinna och smällare ska smällas. Jag är ingen människa som gillar smällare. Tyckr det är helt onödiga pengar. Är som att kasta massvis med pengar i brasan faktiskt. Till ingen nytta. De hinner inte ens avge värme. Tänk va många som lider av dessa smällare och raketer. Djur & människor. Vi ska iaf fira med mina syskon med familj. Vi får se om vi hinner med att se någon brasa eller om de tänder alltför sent. De vore väl kul om de inte regnade då iaf. Men bra att de blöter gräset nu iaf, så vi slipper någon eldsvåda. 
 
Här hemma byggs det för fullt till en hönsgård. eller ja byggs och byggs. Vi gör det inte så avancerat. De kommer få vara i en del av stallet och sen ska vi hämta hem en rastgård. Den kanske behöver fixas lite, men sen ska det hämtas spån och halm och lite sånt. Sen är vi redo att ta emot små kycklingar. hur ska detta gå undrar jag. Jag som är lite rädd för höns/ fåglar, ja allt som sprattlar och har sig. Det kommer bli spännande. Nä nu har jag & Wilma en tvätt och hänga upp och lite saker som ska strykas och vikas!
 
kram på er

...

Det är svårt det här med rubriker. blir alltid densamma, äntligen fredag, fredag igen etc. men det är ju fredag och det är härligt och veckan går superfort!! 
 
Igår var vi på kusin kalas. 8 barn på ett ställe blir livat, men mysigt och se hur det leker och har sig. Å snart kommer det en till lite kusin i kusinskaran. Vi måste verkligen få till ett litet kusinkort. Sist vi gjorde det var det Wilma som var yngst. Och de har ju tillkommit någon till, 2 stycken faktiskt. När vi kom hem från kalaset på kvällen tog jag en promenad med walter. Skönt att få komma ut lite faktiskt. Andas lite friskluft och få njuta lite av tystnaden. Inte helt fel. Men innan kalaset gjorde wilma sin premiärtur på hästryggen. Undrar om det blir en hästtjej av den där? :) Såg väldigt mysigt ut iaf. Längtar mig också bort ibland att få komma ut på en ridtur i skogen. Var ett tag sen nu. Vi mockade boxarna  och wilma mockade gärna med sina händer:P myysigt:) 
 
Nu är det som sagt fredag och helgen väntar. Idag blir det en tur på byn till en vän för att hämta en vagn och träffas lite. Ska hämta en sovvagn till Wilma. Eller en extra vagn som sen blir en dagis vagn för August.
Annars eller sen blir det en lugn fredag tror jag. 
 
Nu ska jag bege mig neråt med barnaskaran och fixa fram frukost, kläder etc innan vi ska packa in oss i bilen och bege oss ut på byn:) 
 
kram på er och trevlig helg!
 
klok den där puh ibland alltså...
 
 
"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det."
 
"Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning."
 
"Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också."

Underbart

Mitt tidigare inlägg försvann innan jag hann publicera.

August växer som han ska. Väger nu 5,2 kg. Magen är fortfarande lite strulig. Har provat semperdroppar men de blev snarare värre med dom. Men ska väl ge de någon till dag. De va ju svindyra!! 200kr för en liten flaska. Så kul att dr fungera!:/

Annars är livet ganska skönt. Våren är här och de är underbart att bo i hus. Tänk de här trodde jag inte för ett år sedan. Att jag skulle ha en gård! Inte heller att jag skulle ha två barn! De har hänt så mycket på mindre än två år. Hus, två barn hunnit flytta både från byn till alfta och till vängsbo. Tänk vad livet har att ge och vad lite man vet om framtiden. Inte alla gånger vad man har tänkt sig. Men de kan bli bra ändå. Nu som sagt bor vi på en liten gård nära naturen, grannar med får & hästar, åker & skog precis som jag vill ha det! Att kunna kliva ut på gräsmattan och bara höra fågelkvitter, får som låter och tysthet utan massa brummande bilar och andra människorröster, slippa känna cigarettluk! Underbart! Wilma traskar runt och leker, vill vara ute mest hela tiden. Skönt. Nu när vädret tillåter så kan ju dörren få stå öppen & släppa in våren. Vi springer in och ut, folk kommer och går, kaffebryggaren står ständigt på. Precis så som det ska va! Fart och fläkt på ett lugnt ställe. Kvällarna är så ljus så de är underbart att kunna lämna hemmet för att ta en promenad i det tysta, njuta av lukten och utsikten. Det är så fint här!! Jag hade aldrig sett vissa ställen av byn, knåda/vängsbo tills jag flyttade hit. Jag hade aldrig trott att jag skulle flytta hit, men som sagt livet blir inte alltid som man tänkt sig. Nu kan jag inte ens tänka tanken om att flytta härifrån! Det är mycket att göra i huset och på gården. Men de är de värt! Vi får väl se hur de går första sommaren. Om jag är lika positiv då;) ska försöka lägga in lite bilder på vad de är jag snackar om! Ni ska få se!:)

Surrigt inlägg. Men ja så blir det ibland. Ofta, typ jämt!

Kram


semester planer

ja då börjar man fundera på sommarens planer. Vart ska vi åka på semester? Jag tror vi kommer att åka på små korta turer till typ furuvik etc förutom vår släktträff nere i värmland. Då blir det nog också ett stopp i Örebro för bad och hotellövernattning. Kommer nog bli kul/kaos med hela vår normala familj:) 
 
Ja, här går dagarna i fullfart. Tvättning, matlagning, disk, städning, Kaffe, besök, lek, blöjbytning och matning. Precis som det ska vara. Idag hade jag tänkt att vi skulle vara ute och leka med grannarna men vädret var inte riktigt på vår sida tror jag. så vi fick ställa in det och flytta fram det till en annan dag istället. Bra att det regnar å, för då försvinner snön ännu snabbare. perfa!! Syster min med alla barn kom förbi istället och gjorde oss sällskap. Så nu sover Wilma och August. Jag ska boka frisörtid och pedikyrtid nu. ska unna mig själv lite egentid, de sker inte så ofta nu förtiden..  förutom min egentid i tvättstugan men den är inte lika rolig.. faktiskt. 
 
Nu kallar August på min uppmärksamhet. Så ha de så bra!
 
kram kram 

Teorin är fixad

Ett steg närmare att få jaga. Vi skrev upp ikväll och klarade provet. Nu är de "bara" skyttet kvar! Som jag ser framemot. Skyttet känns ju ganska mycket roligare att träna på. Jag är så Gla ska ni veta! De blir en jägare av mig med:) trots tiden till plugg har varit minimal. Jag har fått tagit någon minut här & någon minut där. Men nu så äre fixat. Så nu får vi vänta tills skjutbanan öppnar för att träna och sen skjuta upp! Sen kanske de ev blir någon jakt i höst! Spännande!

Go natt på er kära vänner!


Söndag

Helgen går som vanligtvis alldeles för fort. Den har bjudit på kalas, möte, middag, shopping & tjejmys. Lite av varje kan man säga. Wilma har piggna på sig & är full i bus nu. Hon har börjat säga vissa ord. Men är otroligt frustrerad över att inte kunna förmedla vad hon vill säga. Så just nu har vi många gråt/skrik attacker från en envis tjej som vet vad hon vill. Henne kommer ingen att sätta sig på:) August växer och blir större och större. Han bjuder på sitt underbara leende ibland. Mammas älsklingskille:) han har lite stökigt med magen bara, de kniper till lite för ofta och mycket. Stackarn.

Nu ska plugga lite. Sen äre sängen som väntar för en trött & sliten morsa:)

Kram


Dagen utan måsten .... torsdag

Idag går vi i pyjamas hela dagen. Inga måsten alls. Disken får stå och titta på mig, för jag tittar bort. Tvätthögen får växa till sig ännu en dag. De är en sån dag idag. För sen när Martin kommer måste de pluggas lite granna. Vill snart skriva provet så jag kan släppa detta. Jag hatar att ha saker som ligger på hög och som man måste/vill göra. Jag vill stryka bort de här iaf.

Ja nu ska jag fortsätta att göra ingenting (så gott som de går när man har 2 barn)!! Kram på er där ute!


Fulltös medvetslös

Yes, nu ru äre fullt ös här. Men börjar kunna stryka lite grejer på listan. Men idag har Wilma haft högfeber och inte alls varit nöjd. Även August vill vara på mamma. Vi skulle vara i Bollnäs idag för att göra hörseltestet som inte hade gjorts. Yes! Bara och köra igång och fixa trots att båda ungarna skriker. Jag behövde duscha, även August som var nerkräkt från topp till tå. Men ja, då var de slut på varmvattnet! Toppen. Det går verkligen inte att duscha i isvatten. Jag försökte. Men nä. Å jag tror inte August skulle bli så förtjust om jag duschade han i isvatten. Så ja. Vi fick åka skitiga och äckliga. Nu är vi äntligen hemma efter gråt i mängder, klubbklibb på händer, hår och kläder och tvätten är i fullgång med alla skitiga kläder. Vi har dock inte något varmvatten än!!! Nu väntar vi på att Martin kommer hem och fixar detta!! Då ska jag låsa in mig i badrummet, fylla badkaret med hett vatten, ta på hörselkoporna och ta fram någon bra tidning! Skönt! Ja sen måste jag ju plugga lite ikväll också. Hjälp mig! Hur ska detta gå! Vill bara ha de gjort nu! Helst igår! Varför ska jag göra allt samtidigt?! Är jag inte riktigt klok?! Vad har jag gett mig in på?! Tänk va skönt å få ta in på ett hotell en helg, helt själv. Tyst och lugnt! Visst de skulle inte vara skönt i längden. Men en helg sådär skulle vara uber skönt!


Äntligen fredag

Då va de dags för "fredagsmyset". Wilma är i badet för att duscha av sig alla matrester, så som de är när man har fredagsmys med småbarn. Jag sitter och håller en ledsen August. Han är inte riktigt nöjd idag. Nöjer sig inte alls med att ligga själv idag, vilket har inneburit att inte så mycket saker som borde ha gjort har gjorts. Så som sagt inga viktigt grejer har gjorts utan vi har bara varit. Varit ute i solen och lekt en svänga och gått en promenad. Vi får ta tag i alla måsten en annan dag.

Tänk vad underbart de är med lite sol. Har varit så underbara dagar nu i veckan. Livet känns liksom lite bättre. Man kan vara ute utan att frysa, behöver inte alls ha lika mycket kläder.

Ha en skön helg! Jag ska försöka plugga lite i helgen!! Help me!


1 månad

Idag blir vår lilla kille 1 månad. 1 månad, 4700g och är 57cm lång. Tänk vad stor han blir & vad tiden går fort, lite för fort.

Här är vi rätt trötta efter påsken. Så idag förutom BVC besök har vi bara tagit de lilla lugna. Slappat framför Wilmas favorit film "Lotta" eller "otta" som Wilma säger.

Imorgon får vi lite lekbesök på fm. Så nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en sköööööön och sömnrik natt utan en tokspya i sängen som jag fick vara med om i natt. Kul att börja morgonen med att tvätta sängkläder. De tänkte jag försöka undvika inatt!!! Men skönt nu och sova i renbäddat;)

Nu svamlar jag av trötthet. Jag fixar inte att vara vaken såhär länge nu förtiden, kl 21 slocknar jag!!

Kram


RSS 2.0