Vårväder

Både igår och idag bjuds det på plusgrader och sol. Så skönt! Så de här dagarna har vi vistas ute en del. Skönt att tanka energi. Dock blåser det väldigt mycket idag. Men snön börjar försvinna!:)

Och som ni märker är jag hemma idag och ingen bebis har velat komma ut. Vi får väl se när den behagar att komma ut. Skulle ju passa ypperligt att komma nu i helgen.


Go rumpan


Fortfarande gravid

Jag gör min röst hörd här, för er som undrar. Jag glömmer ju bort att alla tror att man är inne på BB när man inte svarar:) de är de första man tror när inte någon svarar, iaf tror jag det om andra:) men som sagt så befinner jag mig hemma. Har varit en sväng till Anna och Emiri nu på lunch och sällskap. Nu ligger luffsan och sover. Ska snart väcka henne och laga middag. Ska bara pusta ut liiiite till;)

Vårkänslorna börjar komma. De droppar inte från taken utan rinner:)) solen skiner och de är skönt att vara ute. Förutom min stora kroppshydda. Så kom ut nu så jag också kan njuta av att vara ute:) jag vill ha bar backe nu!!

Jag har ju instagram och de är väldigt roligt att se alla bilder. Se hur vänner har det och följa hur deras barn växer etc för alla vänner träffar man ju inte allt för ofta nu förtiden av lite olika anledningar. Men de är såå komiskt med vissa människor. Typ de här ego bilderna som vissa lägger upp, de här "den här minen har jag övat på jättelänge och är min bästa min, vi kör den på varje bild" ut med munnen, upp med ögonbrynen och näsan, hur tänker man där?! Snyggt? Näe ja vet inte. Är de verkligen så snyggt med ankläppar. Och när man anstränger sig så för att få dessa ankläppar så glömmer man ju att resten av ansiktet ser ganska konstigt ut, lite ansträngt sådär. Men de är tydligen snyggt eller nå. Eller de där bilderna, texterna där man tackar och säger hur mkt man älskar sin partner. Som inte alla gånger har instagram ens! Eller även om de har, så varför säger man inte de till dom?! En undran bara? Måste de skrivas inför alla andra? Blir de mer tacksamt eller mer kärlek om alla andra ser det?! Så skrivs de väl på fb konstant men varför?! Är de inte lite konstigt hur de är?! Vi skriver om livet mer än vad vi lever det.


Pellpers...

De är där jag fortfarande befinner mig. Hemma i huset, vankandes och humöret är inte på topp. Skulle mer än gärna vara på Förlossningen/BB nu. Är så less, idag är jag mer less än någon annan dag! Fast jag vet att varje dag som går är en dag närmare så känns det inte sådär jättemysigt nu. Sätter man sig ner så är man som en valross och har svårt att ta sig upp. Motivation till annat sviker nu trots att man känner sig rastlös! Men inga känningar alls och som sagt jag befinner mig hemma, för er som undrar:) men visst 5 dagar kvar till beräknat datum. Sen får man väl plussa på någon dag sådär antar jag! :/

Packat har jag gjort nu iaf!


En vecka

Ja en vecka kvar till bf, enligt de beräknade datumet då. Men ingenting tyder på att det snart är på G. 
Så vi får väl se hur mycket jag kommer få gå över helt enkelt;)
 
Wilma är en sömntuta och sover fortfarande, trots att jag sitter precis utanför henne nu vid datorn och håller på. Jag hör hur hon andas och vrider sig. Hon tycker nog säkert jag är störig som stör henne i hennes sköna sovmorgon. Men det är väl en morsas uppgift?  Klockan är ju ändå halv tio;)
 
igår var vi iväg och åt go mat hos martins farmor och farfar. Känns så lyxigt att bli bjuden på mat, speciellt mitt i veckan. Kom hem kl 20 och wilma stupade i säng på 1 minut. Hon lekte sig slut och trött, säkert därför hon tar igen sig med en lång sovmorgon:) 
 
Jag längtar till våren, solen (som jag skrivit ett x antal gånger) jag är sååå trött på denna snö och kyla. Är det inte dags för snön att försvinna och låta solen och gräset ta plats istället?!?
 
ikväll blir det nog badhuset och sen slappa och se på, vågar man säga att man följer farmen:P

Sista gången, förhoppningsvis!

Idag har jag varit hos bm, första gången själv. Och förmodligen sista gången. Har nu tid efter bf datumet så hoppas jag inte går över allt för mycket. Allt såg bra ut och bebisen snurrar på som bara den. Tror den har varit aktiv konstant under dessa nio månader. Varje gång bm ska mäta eller känna så ska han/hon snurra och ha sig. Jag kan som inte annat än räkna med ett till aktivt barn. Vi får nog helt enkelt inga lugna barn:)


Tvätthögen börjar krympa och jägarexamens plugget är igång nu. Men jämmerligen va svårt vissa saker är! Hur ska jag se skillnad på alla fåglar?! Jag som inte ens ser skillnad på en skata eller kråka?!?! Alla gäss, änder phu.. Varför finns de massvis med olika sorters gäss eller änder, and som and tycker man ju! Gnagar djuren kommer jag ju aldrig jaga heller. Men som när man pluggade annat så får man plugga saker som är mindre roliga också! Känns emellanåt omöjligt bara:/ men såklart känns de kul när man gör nå testprov och får rätt och att man känner att man lärt sig något!

Nu ska jag vila min trötta kropp och mitt onda huvud. Imorgon väntar förmodligen Johannes gården.

Kram på er


Sjukstuga och fulla 38 veckor

Japp nu är Martin också sjuk. Perfa tajming:/ Wilmas feber har tack å lov sjunkit, är nu istället bara 38,6. Så imorn är vi friska, hoppas jag:) dryga förkylning! Vi har klarat oss bra och Wilma har endast under hennes liv bara haft små fjös feber dagar men knappa 38 grader. Så de var väl vår tur nu helt enkelt.

Igår gjorde vi gipsmagen som vi hade tänkt.


Veckan går

Så var tisdagen nästan över. Tänk vad dagarna bara springer iväg. Man skulle haft fler timmar/dygn. Även om man är sjukt trött när kvällen kommer och de är skönt att få lägga sig.

Idag har vi haft besök av de flesta av Wilmas kusiner och mammorna såklart:) sen har jag bakar semlor. Blev väl inte riktigt sådär superbra. Men duger i de här hemmet!

Nu ligger jag i soffan och inväntar lite tv-program. Även om de inte så mycket roligt på tv är de skönt att bara sitta och slappa:)

Nu ska Jag fortsätta mitt slappande!

17 dagar kvar till beräknat bf! Tiden springer iväg!


wilma

Min lilla Lotta. Ja hon är faktiskt en liten Lotta på bråkmakargatan. Hon är omöjlig att säga till, hon bara tittar på oss och flinar och gör om samma sak igen. Vi är nu hyfsat klar med badrummet. Det är nu brukligt iaf. Så igår tog jag och Wilma första duschen (badet för hennes del) och baljan med vattnet blev kvar tills idag. Så nu innan hon skulle sova middag så skulle vi gå upp och byta blöja. Snabb som hon är kastar hon sig i baljan med alla kläder på. Där sitter hon och ser glad ut. Pust. Var bara att dra av alla blöta kläder och börja om:) En lite rackarunge! 
 
Nu har vi iaf lagt henne, städat och tvättat lite granna. Behövdes kan jag säga. Även om jag kommer hitta byggdamm i några veckor till. De är ju omöjligt att få bort. Men lite har försvunnit iaf. Så nu ska jag passa på att ta en kopp kaffe och slöa i någon minut. Lill*n gör sig också påmind och vill ha uppmärksamhet tror jag. Sparkar sönder hela magen/revbenen tror jag. Nu dröjer det inte lång tid tills den kommer ut. Går in i v 38 nu. Lugnet före stormen gissar jag. Men allt börjar iaf bli förberett nu. Tvättar de sista kläderna idag. Sen ska jag bara damma av bilstolen och kanske börja fundera ut vad som ska ligga i väskan. Hmm var ju inte så länge sen jag var på BB men ändå hinner man glömma en del. Som typ förlossningen, hur var det nu igen? hur kändes det ? Hur vet man när det startat? ja, jag lär ju få se;) Snart har vi han/hon här hos oss iaf. Mysigt! 
 
Vi repar oss i vår förkylning iaf. Känns skönt. Jag fick också sova såå skönt inatt. Somnade redan vid 19 om inte tidigare. Martin skulle väcka mig tills tv-programmen började men vaknade upp en sväng vid 01:30 och såg att jag fått ett sms "nu börjar det"... som om jag skulle vakna av det. De va hans tappra försök. men ja, skönt och sova å. Hade somnat med alla lampor tända, de händer liksom inte mig. Så jag behövde nog sova. Skönt var det iaf. De känns ju nu lite lyxigt att få ha toaletten på samma våning som man sover:) 
 
ha en trevlig lördag på er!
 
 
  

badrum

idag kom toalettstolen och duschen upp. Imorgon kommer resterande grejer till handfatet och då (förhoppningsvis) sätts det igång och vi kan använda vårt badrum. Taklampan och badkaret kommer senare i februari. Men allting annat blir färdigt iaf. Ja listen runt kommoden ska också målas och taklisterna kommer upp imorgon. Men man kan använda badrummet iaf. Som jag har längtat! Kanske att jag mår lite bättre å nu;) har städat ytterligare en gång i hallen uppe utanför badrummet nu. Flyttat datorn dit. Skönt att få alla grejer dit de ska. Är lite drygt att ha fullproppat med grejer i alla rum som inte hör dit. 
 
ja lite uppdatering ang vårt badrum:) bilder kommer, kanske i helgen då det är städat där inne också. 
 
nä ska gå ner och göra gröt till dottern och röjja lite i köket. 
 
kram på er! 

Snart helg

Snöstorm, jag som hade hoppats på att våren skulle komma. Men de är skönt att de är ljusare om dagarna iaf. Vi fortsätter att vara sjuk. Va drygt de är när man ser och vet att de borde städas men orken inte finns. Så då får man gå runt i skiten!

Nä nu ska vi fortsätta leka med degen som Wilma fått av faster Mathilda. De va en mycket uppskattad grej:)

Kraam.


Feber

Pust och stön. Ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Allt känns lite trögt och jobbigt nu. Wilma och jag är sjuk. Hon är inte riktigt så sjuk att hon vill ligga och vila så som jag vill utan är fortfarande en virvelvind med undantaget att hon gråter för ingenting. Haft folk hos mig hela dagen, för badrummet alltså. Så man har fått bitit ihop och försökt svara på alla frågor, vilket inte är de lättaste. Det är såå mycket att bestämma. Mer än vad man tror. Hmm jag vill bara lägga mig ner, låsa dörren och knäppa med fingrarna och vips så var toaletten klar.

Min energi är slut och jag hoppas verkligen på påfyllning nu till helgen!! Föda barn nu är helt uteslutet, men de är ju 3 veckor kvar så allt ska väl Hinna bli lite bättre hoppas jag. Jag vill ju att 2013 ska bli ett bra år!


Ikea

Igår for vi på Ikea och köpte det sista till badrummet! Snart ska ni få se en bild!
Men jag kan inte lägga in bilder från mobilen längre.

Wilma är sjuk, så i natt har vi sovit lite dåligt. Vi trotsade tröttheten å ha varit till både banken och hos barnmorskan. Allt såg bra ut. Skönt det! bebisen får gärna vara kvar i någon vecka till. Ska försöka packa bebisväskan snart. Håller på tvättar upp lite kläder och tar fram vinteroverall och sånt. Men snart så kommer jag vilja ha ut den, när allt sånt där är klart:)

Om ork finns imorgon skulle jag vilja åka och simma och bubbla lite. Vi får se om orken finns där:)

Ikväll blir de taco här hemma! Perfekt måndag å såklart familjen annorlunda!


V37

Hjälp vad tiden rinner iväg. Mycket händer i mitt liv och jag hinner inte tänka så mycket på de liv som snart kommer! Men en sak vet jag, att de är älskat och att vi väntar med spänning även om dagarna rusar iväg, att allt inte är förberett och att tankarna oftast kan vara på annat håll. Men snart så kommer de ett nytt litet hjärta in i vår familj. Som de känns får jag en till liten trollunge:) mycket liv och rörelse!!

Min trollunge utanför magen röjjer järnet så fort hon får chansen. Här om dagen hade jag strukit undan lite dukar mm som jag sedan vikt och lagt undan. Men självklart hade lilla damen lagt vantarna på dom och kastat omkring allt! När man sen försöker säga till henne tittar hon bara på en och flinar. Eller skäller tillbaka!

Jag är så tacksam att jag fått den finaste ungen på jorden! Hon ger mig glädje och lycka, hon kan alltid få mig att skratta även när de känns tungt! <3


RSS 2.0