Våren är här

Plusgrader och sol två dagar i rad, de är väl vår nu:) sitter ute på balkongen och Wilma sover nedanför. En kaffe och lite fika. Så gott!

Imorgon är det vaccination för lillfröken. Undrans hur det går?! Feber eller kommer hon klara sig utan det med endast lite gråt. Man kan ju hoppas.

Saker och ting börjar falla på sin plats nu. Känns skönt. Andas Alfta luft igen! :) på fredag hoppas vi att kunna åka på badhuset och ha lite fredagsmys. Kanske att man skulle göra ordning en smörgåstårta till helgen, de va såå länge sen?! Alltså vilken mattorka jag har. Ge mig lite tips. Helst ska de gå fort. För med en liten som vill ha min uppmärksamhet och en hund som också vill ha min kärlek hinner man inte många knop. Dock har jag hunnit städa idag. Att införskaffa en matstol var ett bra inköp för oss. Då hinner man med mycket. Hon är glad för de mesta och tittar och funderar vad man håller på med när man springer runt svettandes med en dammsugare. De är för övrigt mitt värsta, att dammsuga. Finns de nå värre?!! Ja ja. Jag ska försöka njuta lite av lugnet innan Wilma vaknar :) kram på er


Tisdag

Vi börjar komma in oss. De känns bra att vara alftabo faktiskt. Vi trivs i lägenheten fast de är rätt trångt och vi har fler grejer än vad som egentligen får plats. Men det är ju bara tillfälligt som sagt. Vi bor här tills vi hittat vårt hus. Som vi har väntat på det här huset. Snart får det komma!

Idag har vi varit på babysång. Trevligt som alltid:) efter det sov Wilma en rekord snabbis och har varit vaken sedan dess. Hon var hur trött som helst, ögonen var superröda men inte ville hon sova. Hon var ju i och för sig nöjd ändå. Men jobbigt att vara vaken när man är såå trött tycker man, men inte min dotter!

Imorgon blir de en träff med Märta och lilla Bo men först en promenad med evve och Philip! Trevligt!

Puss o kram på er


Första natten

I natt ska vi sova i vår nya lägenhet. De är rörigt just nu men tror att de kommer bli kanon. Ska försöka knäppa nå kort sen.

Men här får ni ett kort på den vackra buketten jag fick av min man. Alla andra skryter om hur de får vackra blommor å andra överraskningar så då får väl jag göra det å. Men undrans om han köpte dom på rean? Han köpte dom nog för att ha slut på klagomål och böl.... Han sa här om dagen att han funderade på att bli bög, för att han tror att han inte skulle få höra lika mkt klag å gråt då?!! Fattar inte vad han menar! ?!?

Medan jag packade upp grejer tog snuttan sig en tupplur. Men jag hade inte packat upp hennes säng så hon fick ligga i en byrålåda med vantar och mössor. Mysigt de å:)


Mitt nya liv....

Alftabo igen....


Alfta

Ännu en dag går mot sitt slut. Wilma sover och jag ligger och slötittar på tv i väntan på att Martin ska komma hem.

Idag har det inte hänt så mycket här. Har nog inte lyft ett finger efter att Martin stack till jobbet. Men innan han drog så tog vi oss på en promenad och sedan drack vi kaffe och åt semla tillsammans. Gött!

Vi har funderat och funderat och nu kommer vi titta på lägenhet i Alfta i väntan på att "de rätta" huset kommer. Vi har kollat på sååååå många hus. Man har mentalt ställt sig in på att flytta in till många hus, ni vet allt från renovering till möblering. De tar på krafterna och energin faktiskt. Att ena dagen ställa sig in på att bo där en annan dag bo där osv. För att inte riskera att köpa fel hus för att vi inte kan bo såhär så flyttar vi hellre till en annan lägenhet som inte är 5 trappor upp! Fast jag tycker verkligen om den här lägenheten, de finns ju ingen finare. Men de ska ju fungera med de andra också.

Ja ja... Snart är det helg:)


Babysång

Idag åkte jag och Wilma på babysång. Wilma har ännu inte riktigt kännt på om det är kul eller inte. Hon är nöjd och gråter ju inte men tittar på allt utom mig och ser förvånad ut:) är väl så mycket att titta på så att hon inte hinner börja gråta;) haha närå Wilma är en ganska nöjd tjej måste jag säga, om man nu gör som hon vill och de gör man ju, man gör faktiskt allt för att ha en glad unge!! Iaf jag! hon kommer få sin vilja genom jämt är jag rädd för:S gah nä så illa hoppas jag inte att de blir. Martin är nog rädd för att jag kommer skämma bort henne, att hon kommer få allt hon pekar på, stackars Martin får jobba dubbla pass för att kunna köpa allt som sin fru och dotter vill ha;)

Efter kyrkis åkte vi hem och käkade lunch och tog med hunden ut på en solig promenad. Mycket skönt! Wilma sov en långstund i vagnen efter promenaden också. De behövde både hon och jag! Sen dess har jag bara slappat och slöat. Martin jobbar ju kvällar, de känns faktiskt. Ingen som kommer och byter av mig. De är faktiskt väldigt skönt att få bli avbytt och kunna få göra något i lugn och ro.

Nu ligger jag i sängen efter att ha kämpat med att få
lillstumpan och koppla av. Hon fick somna på mig tillslut. Men nu ligger hon bredvid mig och sover så gott. Jag vill bara dit och lukta henne i nacken. Men får kämpa för att inte göra det, för då skulle jag väl väcka henne. Men finns det nå godare än att då snusa bebisnackar?! En liten hårig nacke, gah!! Ja, deras andedräkt är faktiskt också riktigt god, sååå mysigt. Tänk om någon kunde tycka de om min?! Om någon kom och ville lukta på den varje morgon när jag vaknade?! För de vill jag göra på Wilma, stackars jänta! Haha men hon blir väl lika galen som sin mor;)

En galen grej som jag har och kan förstöra en fin stämningen är att jag kan försvinna iväg i tanken. Att när man sitter någon stans och pratar om något känsligt t ex ser jag mig själv säga något helt opassande eller göra något helt opassande som att typ släppa en fis. Bara tanken på det får mig kämpa för att inte brista ut i skratt. Ibland har det hänt, ibland har man fått skämmas ögonen ur sig och ibland har man fått bett om ursäkt! Jag har även en förmåga att tala innan jag tänker typ som en gång när jag jobbade på Ica så kommer en tant med svarta glasögon och en käpp. Hon handlar och så får hon några mynt tillbaka, jag säger utan att tänka "ser du pengarna" hon " nä, jag är blind" haha en annan kommentar var när jag första sommaren skulle jobba på ett äldreboende och jag springer runt i rummet och letar den andra skon, muttrar högt över att jag bara hittar en då gubben säger " jag har bara ett ben så jag behöver bara en sko" ja jag skulle kunna skriva en hel bok om allt! :) pinsamt, men nu har jag börjat vänja mig och folk runt omkring också;)

Nu är jag så trött så jag bara svamlar!! God natt gott folk!

Å ni, Håkan och Maria, bara tanken på att ni skulle komma å bo här gjorde att Wilma sov kanon i natt. Kanske ska börja hota med det;)


Badning

Idag har vi varit till badhuset tillsammans med några andra mammor och deras barn. Tänk va kul de är att bada tycker Wilma. Efter badningen så hämtade vi faster Johanna och åkte hem och lagade mat. Wilma fick busa och snacka lite med sin faster som är här hela veckan:) vi fick även snacka och skratta en hel del. Jag har kommit fram till att jag har blivit en riktig gråtfis, gråter åt allt, roligt som ledsamt. Skönt att Johanna är likadan;) jag kommer vara den som gråter högljutt och snorar när Wilma har lucia etc. Hon kommer nog få skämmas. Men ja, de är smällar man får ta. Eller hur känner du min bonus svärmor Maria? ;) hur har jag kunnat blivit såhär lättrörd! Martin blir galen på mig haha!!

Den här positiva veckan går bra, jag känner att dagen har varit mycket bra! Träffat gulliga mammor och deras sötnosar!! Sen fått träffa Johanna:)

Nu vill jag ha hem Martin som jobbar kväll den här veckan!

Ger er en bild på Wilma från BB, å såklart världens sötaste:)


Ny vecka -positivttänkande..... men än är det bara söndag

Börjar med att varna då, om ni inte orkar med gnäll.. sluta läs nu:P
Japp, då har den här helgen snart passerat. Veckan som kommer har jag bestämt ska vara positiva veckan. Ska anstränga mig för att se saker och ting lite mer positivt. Kanske inte bli irriterad varje dag av mina 5 trappor eller va de är, inte gå i taket så fort hunden skäller. Nä, jag ska försöka se det jag har och vara glad över det. Även om de känns som en omöjlighet. Sitter och småflinar för mig själv när jag skriver det här "positivt tänkande" Jag ser mig själv framför mig att imorgon när jag släpar vagnen ner för alla trappor, svetten rinner och hunden drar. POSITIVT!!!! hmm lätt jobbat. Klarar jag av det den här veckan ska jag ge mig sjäv en belöning. Vet inte riktigt vad än bara. Ett hus kanske?! haha nä, jag vet det finns massor av hus ute, men de ska vara rätt hus. Man ska känna sig hemma när man kliver in genom dörren. Det har jag inte gjort än. jag blir galen på mig själv. ibland vill jag bara lägga in mig själv,eller skrika rakt ut! De sa jag i och för sig idag när jag och Martin var ute och gick. "Jag vill bara skrika!!!" Martin " ja men gör det då..... men låt mig få några minuters försprång bara"
Lillstumpan är vaken men vil hela tiden bli underhållen. Det fungerar inte att ligga i gymmet idag. Nu är det Martins tur att underhålla. Jag hör vissel, pruppljud och olika sorts läten jag aldrig hört förr. Martin jobbar på helt enkelt. Wilma gnyr emellanåt och då byts lätena ut till något annat. Livet är bra härligt!
Ja, jag letar ramar. Har förstorat upp kort på Wilma, svartvit kort. Så jag behöver en svart ram. Helst en grovsvart ram i stl 40x50. Men hittar ingen bra sida men snygga ramar. Jag blir galen, varför finns det ingen bra sida!!! ( ja min vecka har inte börjat än, så jag hinner med lite mera gnäll)
Imorgon blir det badning med Wilmas små kompisar och några mammor. Känns härligt att få visa sin underbart snygga, slimmade och vackra kropp. Tänk vad jag har det bra, vilken tur jag har som föddes i den här kroppen!! Nog för idag!

Lördah

Ja lördagskvällen går mot sitt slut och vi sitter slöa i soffan. Wilma sover, än så länge. Hoppas att natten som kommer blir bättre än de sista tre nätterna. Hon har ont i magen och vaknar av och till. Vi har köpt minifom nu och testar om de blir bättre. Förra natten märktes ingen skillnad iaf. Hoppas som sagt att hon sover bättre i natt. Jag behöver det iaf. Är så tungt när man inte får sova något. Man fungerar inte.

Idag har vi varit och firat Wilmas kusin Alfred som fyllde 4 år i fredags. Tänk va tiden går fort, att han redan är 4 år. Jag som minns det som igår när man fick sms om att han var född. En söt liten pojke, de är han ju i och för sig fortfarande;)

Imorgon är de barnvälsignelse för en annan kusin till Wilma och en tremänning till henne.

Nu ska jag fortsätta slappa lite innan sängen väntar! Kram på er!

Ni får en liten dregglig kram från Wilma också tidigare idag! En sak, jag måste köpa dregglisar!!


många läsare

Det är så kul att se att läsarna på bloggen bara ökar. Undra vilka ni är:) Eftersom att dagen går i trötthetens tecken så var jag tvungen att göra något så jag inte skulle riskera somna. Så jag tog med mig Wilma och stack till jobbet. Där "offrade" sig en hel hög av bebis törstande kvinnor att ta henne. Så jag fick sitta och andas en stund :) Nu ligger hon visar tydliga tecken på att inte vilja ligga i sängen och somna. Trots att ögonen knappt orkar vara öppen. Hmm får se hur länge jag kan stålsätta mig och inte gå och plocka upp henne.. hmmm
.. ja typ såhär länge... suck!! Kan inte Martin sluta någon gång och komma och byta av mig.

Trött trött trött

Idag är en slö och trött dag. Orkar knappt med mig själv. Längtar till Martin kommer hem och byter av mig!! Wilma har blivit lite stökig på nätterna, tror de är magen som spökar. Ska iväg på Apoteket idag och köpa droppar för gaser. Hoppas att de hjälper och att det är de som är problemet. Hon sover även bara korta svängar på dagarna. Vilket gör att jag hinner inte göra något!! Aja, de blir nog bättre. Alltså hon brukar sova bra på nätterna så jag brukar inte känna mig så supertrött på dagarna men efter att ha stökat på i typ 2 nätter och 2 dagar så känns det.

Igår kväll var jag iaf iväg på mammaträff, så skönt och trevligt. Skönt att få träffas sådär utan barn. Vi pratade massor och fikade gott. Wilma och Martin var hemma och hon skötte sig bra enligt Martin, jag var lite orolig för matningen. Jag hade pumpat ur och hon skulle ta flaska. Men de gick bra.

Ikväll blir det hämtmat för jag orkar inte göra något:) sen blir det fulltös i helgen. Kalas, husvisning och barnvälsignelse!


Babysång å massa hjärtan

Idag åkte jag och Wilma till alfta för lite babysång. Mycket trevligt. Så mysigt och roligt att träffa alla mammor och barn. Efter det for vi till min mamma och åt lunch och fikade vaniljhjärtan som min kära mor hade köpt för att de var alla hjärtansdag.

Nu ligger jag i soffan och är slö. Lillstumpan ligger i sin säng och är trött efter dagens bestyr:) ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Så ja bjuder på en sötbild på världens sötaste istället:)


Ny vecka

Den här veckan började med en kanon natt. Wilma sov så bra, för bra tyckte mina tuttar:) men så skönt för mig. Vi försov oss till och med, Wilma brukar ju vara min väckarklocka men idag valde hon att ha sovmorgon! De ordnade sig ändå, de gick ju att skjuta upp vår lilla promenix. Synd bara att jag tror att detta va tillfälligt;) men iaf efter vår lilla sovmorgon knallade vi upp till borgen till Sofie och lilla Erik. Wilma fick en supergullig klänning:) vi tog en promenad i borgens alla backar, haha bra tränad man skulle vara om man bodde där:)

Nu ligger jag hemma i soffan och latar medan lillskruttan sover ute, skönt för henne att få sova! Vi väntar på att Martin som ska hem en sväng och senare iväg på bowling. Jag borde börja med middagen nu. Ska snart kliva upp ur denna sköna ställning och börja!!

Ikväll är det familjen annorlunda, kul!! Kanske man skulle haft 10 ungar! De vore nå kanske?;) tänk å gå på Ikea med så många barn, Annelie? Något för dej? Jag blir svettig av bara tanken. Haha!!! Inget för mig med andra ord!


från mage till rygg

idag hände det, hon vände sig från mage till rygg. Helt oväntat sådär bara. Jag och Martin satt och pratade med varndra på golvet bredvid Wilma och så sa vi att hon är bra när nu att  vända sig. Jag reser mig upp för att hämta filmkameran och vipps så vänder hon på sig. eftersom att vi ville ha de på film så vände vi tillbaka henne och hämta filmkameran och så gjorde hon om processen. Hon är sååå duktig min lilla tjej. Ja, jag är stolt! Vad spelar det då för roll att riset kokade över i samma veva:) De händer grejer varje dag känns det som, hon bara växer och växer!!

Helg och tandvärk

2 gånger har jag varit till tandläkaren och jag har inflammation i tandköttet. Det gör såå sjukt ont. Men ska skölja med klorhexidin nu så nu hoppas jag att jag kan få njuta av helgen. Är det inte tuttproblem så är det tandproblem, livet är bra roligt ibland.
Egentligen borde jag passa på att göra något nyttigt nu medan fröken sover som att städa men jag har ingen ork. I natt hade wilma lite ont i magen och gnällde lite nu och då och de gör ju att man vaknar till occh vid 06 då hon bestämt sig för att de är morgon vill jag bara fortsätta att sova. Men det är bara att stiga upp och det blir ju lite lättare när dottern vaknar med ett leende på läpparna. Hon har börjat prata riktigt mycket nu och skrattar, speciellt när hon ser sig själv i spegeln. Tänk vad tiden går fort.
Nä nu måste ja väl ta och göra någon nytta iaf. Typ bädda en säng eller två. Kanske se mig i spegeln och göra något åt de man ser:)
Kram på er alla!! Hoppas att era tänder mår bättre än mina, för de här är inte SKÖNT!!!!

Tandläkarskit

Måste dit igen, underbart!!!!!


Tandläkarbesök

Ja, jag har tandvärk. Har ringt och fått en tid nu. Hoppas de kan ta bort värken. Gillar inte att jag måste väcka lillan för att jag ska dit. Tänk va typsikt, när man vill att de ska sova är de vaken och när man vill att de ska vakna så sover det. Hmmm. Men i natt var en bra natt. Hon sov i sin säng till typ 01. Sen var de mat dags å efter de sov hon hos oss. Mycket pga lathet :)

Igår var en trevlig dag. Jag tog med mig Wilma (sovandes) till Alfta och åkte på babysång. Hon var ju inte så aktiv då eftersom hon sov större delen av tiden. Men jag fick träffa lite andra mammor. Mycket trevligt! Och de behövs:)De blir flera gånger! Efter de åkte jag till Julia och hälsade på och fick en supergod blåbärs paj!

Idag måste de dammsugas här. Ser ut som skit. Dammråttorna börjar trivas alltför bra. Usch! Men dammsugning är mitt värsta. Vi är inte bästa kompisar kan man säga. Jag kan göra allt annat än dammsuga. Den där eländiga grejen bara stuttar i allt och nä, himla skit grej som man bara blir på dåligt humör av. Så de där är Martins grej. Jag fixar de andra!! Ä just ja, disken är också martins!

Va less jag är på att inte kunna ha mina jeans. Men jag är för lat och Matglad för att kunna göra något åt det. Skit skit skit!! Hade behövts lite Martin gener! hoppas Wilma inte får min kropp! Haha


Wilma


snygga familjen!

många undrar hur Wilma kan ha blivit så fin, svaret är föräldrarna. Det se ju ni å!!

nytt försök

Ja, nu testar jag ingen och kastar in ett inlägg. Helgen är över och det har varit en riktig slapparhelg, typ. Det har verkligen behövs och man har ju i och för sig inte kunnat gjort så mycket heller, det har ju varit så kallt! Jag på senare år börjat ogilla vintern. Kallt och eländigt. Jag vill ha värmen, kanske man skulle åkt utomlands ett par veckor varje vinter:)
Världens bästa Wilma har iaf sovit i sin säng i natt. Igår bestämde vi oss för att testa igen att skippa nattvandringen och bara lägga ner henne. Låta henne gråta och se om hon somnar ändå. jag gruvade mig som en tok och hade lust att ta en promenad. Men det gick såå bra. tog mindre än 5 min tills hon sov och hon sov länge. De var inte ens tok gråt utan liten små stön. Jag fällde inte heller någon tår:) Så därför beslöt vi oss att testa och se om hon kunde sova där nattetid också. Vilket hon gjorde kanon bra.  självklart någon matning hit och dit men efter matningarna la jag ner henne i sängen igen och hon somnade om direkt. GÖTT!!! Ja, visst ska man kanske inte ha låtit henne sova i sin säng från första början. Men de är lätt att vara efterklok och de är ju såå mysigt att ha dom nära också. Men hon sover bättre i sin säng och vi med. Och jag inbillar mig att de är lättare sen när hon ska få flytta till eget rum. Ni med småbebisar som läser, hur har ni gjort? Sover dom med er eller i egen säng?
Nu ligger iaf Wilma ute i vagnen och sover och jag ska ta mig i kragen och kanske dammsuga av här hemma en sväng. Snart kommer Marie och hälsar på.

Slapparhelg

Jaha allt som jag skrivit är borta. Hmm. Trevligt. Får återkomma då jag sitter på datorn. :) men här har ni någon bild sen vår aktiva helg;)


Torsdag

Idag har vi varit på promenad med Anna och lilla Måns. Avslutade med kaffe hemma hos oss sen. Mycket trevligt! Sen skulle det städas då Martin kom hem men de blev inte så. De får bli i helgen istället. Om inte Wilma bestämmer sig för att sova bra imorgon så att jag hinner göra ett handtag imorgon på dagen. Men bäst att ställa in sig att det inte blir så;) så vi får se vad morgon dagen har att erbjuda:) den brukar fyllas ändå på nå vis:)

Vi har nu fått hem spegeln som vi beställde till Wilma att ha i baksäte. Eller ja till oss, så vi kan se henne då vi kör. Känns bra att kunna ha lite koll då hon sitter bakvänt och sitter i baksäte. Vi kan ju inte ha henne där fram. Vill ha en ny bil. Haha tänk att man borde vara miljonär så man kan köpa allt man vill. Mycket viljor just nu;) tänk att man är sådan materialist. Ibland kommer man på sig själv att vilja såhär mycket och inser att det inte är det viktigaste. Så ja, jag har det bra som det är. På riktigt. Jag har egentligen det jag behöver. Men ibland kan man ju få önska:)

Nu sitter vi och spelar wf, jag leder såklart;)

Martin fick en härlig spya på sig nyss och jag hann knäppa kort på det;)


Lill lördag

Idag är det 2 månader sedan vår lilla stolthet kom till oss. Vår underbara, vackra, söta och bästa Wilma. Vårt lilla hjärta!

Idag på förmiddagen har jag varit en sväng till knåda och hälsat på. Drack kaffe och snacka massa. Mycket trevligt. Jag gillar att vara mammaledig:) Wilma var vaken stor del av tiden och hade fullt upp att se vad Emiri höll på med:) Martin har varit hemma och varit sjuk idag med. Men imorgon ska han iväg. Lagomt till att känna känslan av att få helg:) gött! I helgen är det kalasfirande och ett besök hos emma och erik. ska bli så kul. Länge sen vi träffade dom nu. Och Martin har ju inte ens varit i deras nya hus.

Jag skulle vilja ha två vagnar. En att ha på balkongen och en nere. Så jag slipper kånka vareviga dag. Eller nä, jag vill ha hus!! Nu! Ge mig!

Imorgon väntar en promenad med en annan Anna. Hur många Annar känner man egentligen?!:) virrigt det där. För övrigt har jag börjat spela wf igen. Superkul ju. Lägg till mig, klaradavidsson:)

Nu när jag skriver de här ser jag på nyheterna. Ja, skulle ni vilja bo i Malmö?? Inte jag!!

En annan fråga till er, jag ska önska mig en kaffemaskin i födelsedagspresent. Har ni något förslag? Jag funderar på en simens.


RSS 2.0