bli som vanligt igen...

Nu är det inte långt kvar tills man slutar på sin praktik, så skönt. Jag känner verkligen att det ska bli så skönt att komma tillbaka till skolan. Träffa Bella som vanligt och inte bara ha telefon kontakt. det nöjer jag mig inte med, jag vill kunna träffas på riktigt, ta en promenad och bara snacka om allt och inget. Men snart kommer den dagen. Har bara 4 arbetsdagar kvar, skönt skönt.

I helgen så har Bella kommit hem för att hälsa på, så vi träffades i lördag för att plugga lite. Fy vad man hade saknat det där, våra plugg diskussioner. Så nu är jag i alla fall klar med min rapport, typ:) hahah ska fixa till lite granna bara, men nästan klar i alla fall. Så idag har jag läst lite grann om leukemi, anemi, myeom och lite till, världens tråkigaste sjukdomar. Men har ansträngt mig och läst lite grann, så det känns bra. Ikväll kommer Bella och A hit för att äta pizza och tårta som mr A gjort. Gott!! Vi ska titta på finalen på ensam mamma söker, fast man redan vet vilken dom kommer att välja:)

Så nu vill jag att allt ska bli som vanligt igen, ingen praktik!! I vanliga fall brukar jag tycka om praktik men den här gången har det varit lite annorlunda. Inte det bästa och roligaste ställe och sen inte världens bästa handledare. har verkligen försökt att se det positiva och ansträngt mig men, Nej där vill jag inte jobba! Inte alls min typ av arbete och sen gjorde det väl väldigt mkt att inte ha en bra handledare också. SÅ nu vet man hur man INTE ska vara som handledare i alla fall. Så nu har jag gett upp och orkar inte alls anstränga mig för min handledare utan nu är jag bara där för att sitta av min tid. Sitter/går/ springer och kollar på klockan jämt och hoppas på att tiden kunde gå en aning fortare, men alltid så envisas den med att gå sådär äckligt långsamt. Men sen när ja väl är ledig så springer den bara iväg. Tack gode gud att det bara är 4 dagar kvar!!!// Klara


slut på helgen..

Nu har man jobbat helg, inte fullt så roligt. Jag som bara hade velat slappa och ta det lugnt och skönt, det är de man ska göra på helgerna. Men den här helgen blev det att vara på sin praktik. Känns som att jag vet att jag ALDRIG ska jobba där. Men inte så långt kvar nu, skönt är väl det.

Idag när jag kom hem så pratade jag en långstund med Bella, känns verkligen konstigt att inte bara kunna gå ut och gå och snacka face to face, saknar det jätte mkt nu. Alltid varit så skönt och bara kunnat träffas och ta en promenad. Men snart kommer du tillbaka till snöglada övik:) Sen lagade jag lite mat och åt middag med Martin. han har det skönt nu och får vara ledig i två veckor, skulle göra mkt för att byta plats nu känner jag. Men men snart jul! hahah Sen fick vi ett jätte tråkigt besked om att en vän fått cancer, känns otroligt jobbigt. varför ska vissa människor drabbas av denna hemska sjukdom. Jag hatar verkligen den diagnosen, usch!!!! Sänder mina tankar till familj och alla anhöriga!

Ja här har det kommit ett lass med snö, är så trevligt. Blir så mycket ljusare och trevligare då. Så hoppas att det håller i sig så att man iaf har snö på första advent, det skulle ju inte skada.

Kom ihåg: man kan bara man vill och det går bara man hoppas tillräckligt mycket!käften glappar...

Ibland har jag funderat på att sy ihop min käft, den glappar ständigt... i otid och i tid!!

jag kan sitta och verkligen vilja säga något när jag hör folk prata och de säger helt fel om en sak men jag försöker stoppa mig själv och tillslut går det inte att stoppa och min mun börjar prata.. är det någon som känner igen sig eller är jag unik?  Varför bara inte vara tyst och låta dom ha fel? varför måste jag ta på mig rollen och rätta folk? jag kan bara inte hålla käften och kan aldrig ge mig om jag VET att jag har rätt.. usch... så käften glappar ständigt här på valla och vart jag än går..
 
I helgen ska jag jobba, känns inte alls så roligt. Hade gärna tillbringat den hemma framför tv och med mina stickor i högsta hugg. Men ska ändå vara glad att jag fick ett bra schema med bara en helg, så ska sluta klaga. Sitter och skriver om smärta nu i min rapport, känns lite jobbigt att det ska vara så mkt trots att man har praktik och jobbar ca 34 timmar i veckan plus att man ska plugga på en tenta och en rapport ska vara inlämnad. vet inte riktigt hur dom tänker, om dom tror att vi har fler timmar på ett dygn än dom själv? Det verkar som så iaf.. Längtar till jag står där sommaren 2010 är klar!! Ibland känns det inte alls långt kvar och ibland känns det som en evighet. Det beror väl oftast på vilket humör man är på, men en sak som är säker är att jag längtar så otroligt mycket till den dagen. Drömmer mig bort då man slipper plugga och när man kommer hem på dagarna så behöver man inte känna den här pressen att man borde plugga istället för att kolla på det där tv-programmet eller göra nå annat.  Den dagen kommer jag vet!!

/ Klara


de börjar komma igång..

Nu börjar livet i min plugg värld ljusna en aning, jag kommer iaf framåt. Mitt häfte som jag bestämde och lovade mig själv skulle bli klar börjar faktiskt se ljuset nu, även jag börjar se det lysa lite långt bort i tunneln. Har skrivit om än massa infektioner, viurs och allt som hör till. visst det är inte det intressantaste jag någonsin har läst, men ju mer man kan desto roligare är det faktiskt. Men som sagt jag börjar se ljuset! I

dag var jag nere på ODA hela förmiddagen och satte massa nålar, väldigt roligt och narkossköterskerna va så otroligt snälla och hjälpsamma, gav mig massa självförtroende, så jag gick därifrån med ett leende på läpparna:) Sen när jag kom hem så har jag bara suttit framför datorn och nött så att jag ska kunna ta det lite lugnare ikväll och fortsätta sticka på mina bebis/dock strumpor. Får se om det blir Lydia som får dom i julklapp, om jag blir nöjd med dom då:) är rå roligt att sticka, va ett tag sen jag gjorde det. jag kommer så lätt av mig, men så fort jag börjar igen så kan jag inte sluta. hahah beroende av stickning?! hmm tråkigt liv det där lät!!

Måste ju även rapportera att vi inte vann något på bingolotto igår, precis som jag anade. Men roligt ändå att se på Lotta! Nu ska jag ringa min sjuka Mamma och höra hur det är med henne och sen ska jag köra sista rycket innan jag latar mig:)
 
ha det bra allt folk


En ny dag, nya möjligheter!!

redan söndag... och farsdag!

helgen går så fort, nu är det redan söndag och imorn väntar en ny lång arbetsdag. dagarna går verkligen super långsamt där på ortopeden, allt som görs, sägs eller tänks går väldigt sakta.

Helgen som är/varit har varit en lugn och skön helg trots att jag pluggat en del. I fredags hände inte så mycket utan vi åt räkor,musslor i en vitlöksgryta med ris och jordnötter, god mat. sen slappade vi bara framför tv och bara va, inte fel det heller:) sen på lördagen drog jag och Martin ner på stan en sväng för att kolla runt lite granna och letade någon julklapp, hitta några stycken. skönt skönt! sen for vi hem och lagade lite mat och spelade lite tv-spel. man kan verkligen bli inne i ett tv-spel, det trodde jag inte.

Sen idag är det farsdag, Grattis till Pappa! Ikväll ska jag och Martin spela bingolotto med Lotta Engberg:) hoppas att vi vinner något iaf, en bil vore ju inte illa:) Men har vi våran vanliga tur så vinner vi nog inte alls. Men kan ju vara underhållande ändå.

Har pratat med min käre vän Bella idag, var länge sen vi sågs nu. så det var alldeles roligt att prata idag, mkt som händer nu när man är på praktik.

nu ska jag fixa fram lite te och smörgåsar till bingolotto:)

Ha de bra gott folk!

Torsdag

Idag är det torsdag och helgen är inte långt borta nu, så skönt. Har varit på min praktikplats och jobbat varje dag den här veckan. tycker faktiskt att den verkar vara otroligt seg och att det inte händer så mycket som jag hade önskat att det hände. Men personalen verkar vara väldigt goa och super snälla. så det är jag verkligen tacksam över:) Funderar nu på om jag ska jobba någon dag över jul då jag är hem. Trots att jag sa förra året att jag inte skulle göra det. hmm.. svårt, nu har det ju gått ett år snart tills jag gjorde det sist och har glömt bort lite hur och varför jag bestämde att jag inte skulle jobba nå.. Jo jag vet varför, för att när man väl kommer hem så vill man passa på och träffa allesammans inte åka iväg och jobba. så jag kanske ska hålla mej till att inte jobba något under julhelgen utan vara hemma med mina nära och kära. det är ju inte alls för ofta man ses ändå och jul är ju bara en gång om året. har börjat med julmusiken nu, redan!! jag vet, jag är tidig. Men vadå hur kan man inte börja få julkänsla när man går in i affärer som har hela affären pyntad och snö som ligger ute?! Då börjar man längta till maten, alla ljus, sällskapen, granlukten och ja allt de där som hör till. hahah nu börjar jag nästan känna den där lukten:P förstår ni va gott med en julskinke smörgås med senap på:) mmmmm gött gött!! nä nu blev jag verkligen hungrig, sitter här och nästan dreglar:) haha så bäst att jag pallrar mig iväg till köket! kramar

hemkommen från första dagen...

ja nu är jag hemma efter en introduktionsdag på ortopeden, det kändes jätte bra. alla var så trevlig och snälla, så det här ska nog gå jätte bra. sitter och ska ta tag i mitt plugg, måste försöka få lite kämpaglöd, så skriv lite peppande ord till mej:) Även om jag vet att det är sjuksköterska jag ska bli så kan det kännas väldigt tungt att plugga ibland. att ständigt bli bedömd och hela tiden måste bli godkänd av allt och alla. det är en ständig press och man kommer genast ihåg hur det var att plugga i skolan(gymnasiet. vill verkligen känna att de ska vara sådär roligt som jag tyckte i början och som ja tycker det skulle vara och jobba som sjuksköterska. så jag måste få lite mer inspiration och glädje med att plugga! kanske är praktiken ett jätte bra sätt att skänka lite glädje?! Hoppas på det! sitter och lyssna lite på Lisa Nilsson, hur jag nu hittade den här låten. Men den är väldigt skön och härlig:


Jag känner dig, jag känner dig så väl.
Dina fasor, dina våndor finns också i min själ. Du är mitt kött och blod.
Det bär ett dyrbart namn, det är min kärlek utan villkor. Jag gör vad jag kan.
Så stor och stark på dagen, men så liten mitt i natten,
när ingen ser, när ingen vet, kommer gråten mitt i skrattet.
Fem fingrar ska skydda dig. Ett är månen, ett är solen,
ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro. Handens fem fingrar vaggar dig till ro.
Stort är mörkret nu. Månen är itu, men det är natten som gör dagen ljus och mitt ljus är du.
Och denna jord är rund, finns här ingen annan som kan ge mig sån förtvivlan?

Och som är lika sann. Du blir rädd för dina skuggor,
alla hot som aldrig når dig. jag ska sjunga dig ett löfte,
och jag vet att du förstår mig. Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro. Handens fem fingrar vaggar dig till ro.
 Om du tänker dig den skogsväg, vi vandrar ibland, gick vi stigen ner till vattnet.
Din hand är i min hand. Se så långt där ner i djupet, på botten av den sjön, där finns en silverskatt som glimmar,
den är din inatt. Så slumra in och dröm.

Fem fingrar ska skydda dig. Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen. Ett är hopp och ett är tro. Handens fem fingrar vaggar dig till ro. Handens fem fingrar vaggar dig till ro.

Snart kommer Martin hem och då ska vi äta lite granna så jag ska väl ta tag i plugget och se till att komma framåt! kramar och sköt om er!

praktik

idag är det första dagen på min praktik, känns lite pirrigt som det alltid gör när man ska iväg på något nytt ställe. man funderar på om det är ett bra ställe? kommer jag få en bra handledare osv. Hoppas verkligen att de är ett bra ställe. spännande att se och roligt. tror den här praktiken kommer vara jätte rolig, hoppas på det iaf. I helgen hade vi middag här hemma med Bella och hennes Alex. jätte trevligt sällskap, hoppas att de blir fler gånger:)Vi åt kyckingpaj med en grönsallad och sen till efterrätt hade Bella fixat marängsvich (hur de nu stavas:P), mycket gott och lyckat. efter Maten spelade vi lite sällskapsspel och hade de allmänt trevligt.

Igår hade jag och Martin en lugn kväll, vi var ute och gick en prommenad med walter sen satt vi bara och prata, åt mat och kollade på film:) skönt, det är så en söndag ska se ut. lugn och skön. Nu sitter jag och pratar med Emelie på datorn, tänker på dej vännen! va väldigt länge sen vi prata på riktigt och inte över datorn eller sågs, så i jul får vi ses, om du kommer hem då! kramar

RSS 2.0